Sterkt lagarbeid for å løse ulvesituasjonen

- Situasjonen er svært alvorlig. Dette er en dyretragedie som vi jobber hardt for å løse, sier landbrukssjef Einar Teslo ved landbrukskontoret på Hadeland.

Natt til onsdag ble det igjen funnet flere skadde og døde sauer på Gran østås. Det er ulv i området, og svært sannsynlig at ulven har vært på ferde igjen. Gran kommune, Gran beitelag, Statens Naturoppsyn og Fylkesmannen jobber hardt for å løse situasjonen.

- Gran beitelag  jobber med å hente inn og samlet disse, slik at Statens naturoppsyn (SNO) får undersøkt dem, forteller Kjersti Andresen ved landbrukskontoret på Hadeland.

Fram til tirsdag kveld var det funnet 87 sauer som er rammet av ulveangrep.

- Tallet vil stige. I tillegg finner vi fortsatt dyr etter de forrige angrepene, sier Andresen.

Fellingsforsøk
Fylkesmannen har utvidet fellingstillatelsen fram til fredag 9. juni. Kommunen har mannskaper ute i form av et interkommunalt fellingslag.  De har i flere dager gjort forsøk på felling, foreløpig uten å lykkes.

- Felling av slike rovdyr er veldig krevende. Det er som å finne nåla i høystakken. Det er tett skog og ulven er sky.

Ivaretar saueeierne

- Dette er en dramatisk og krevende situasjon for dem som er rammet, sier Teslo og Andresen.

Kommunen står derfor klar med hjelpeapparatet sitt dersom noen av dem trenger noen å snakke med.

Kontakt:
For faglig informasjon og spørsmål om situasjonen:

Einar Teslo

landbrukssjef, leder for landbrukskontoret for Hadeland
mobil: 901 93 591/ 61 33 84 37

Kjersti Andresen
Spesialkonsulent jord ved landbrukskontoret for Hadeland
kjersti.andresen@gran.kommune.no
mobil: 415 24 840

For praktiske spørsmål om pressebriefingen:
Åse Toril Krågsrud
kommunikasjonsrådgiver
mobil: 995 22 029

Foto: Statens Naturoppsyn (SNO).
06.06.2017
21.06.2017