Hopp til hovedinnholdet på siden

Fornøyd rådmann etter enstemmig Sagatangen-vedtak

– Enstemmig vedtak i kommunestyret, er viktig for å ha godt trøkk i prosjektet framover, sier rådmann Lars Ole Saugnes.

Flishuset på Sagatangen

Det gamle flishuset på Sagatangen skal bevares.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Torsdag 14. november møttes Gran kommunestyre. Én av sakene politikerne behandlet, var sykehjemsaken. 

Etter litt drøfting, ble det gjort et enstemmig vedtak. Det er rådmann Lars Ole godt fornøyd med.

– Dette er viktig for videre framdrift og trøkk i prosjektet, sier han.

Vedtaket innebærer blant annet at vi løfter skisseprosjektet for nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sagatangen, videre til neste fase.

Foreløpig skisse som antyder hvordan nytt helse- og omsorgsbygg kan bli.

Her kan du lese hele vedtaket:

1.       Kommunestyret vedtar å videreføre prosjektet (investeringsprosjekt 619 og 690) på grunnlag av de forutsetninger og rammer som det er gjort rede for i saksframlegg med vedlegg.

Videreføringen forutsetter at prosjektet får investeringstilskudd fra Husbanken.


2.       Prosjektets totalramme for gjenstående prosjektering og bygging justeres i samsvar med skisseprosjektets kalkyle til 352,9 mill. kroner. Endringen 18,8 mill. kr finansieres med økt investeringstilskudd, 9,5 mill. kr; økt momskompensasjon 3,8 mill. kr, og økt låneopptak 5,5 mill. kr. Endringen innarbeides i budsjett og økonomiplan 2020-2023. Uspesifiserte salgsinntekter 25,0 mill. kr, beholdes uendret.


3.       Prosjektets romprogram utvides med 18 omsorgsboliger. Prosjektets totalramme for gjenstående prosjektering og bygging, økes med ytterligere 43 millioner kroner i tillegg til endringene i vedtaksledd 2, til 395,9 mill. kroner, og økningen finansieres med økt investeringstilskudd 26,9 mill. kr, økt momskompensasjon 8,6 mill. kr, og økt låneopptak 7,5 mill. kr. Endringen innarbeides i budsjett og økonomiplan 2020-2023.


4.       Rådmannen gis fullmakt til å kunngjøre tilbudskonkurranse, og kommer tilbake til kommunestyret med sak om tildeling av kontrakt
dersom ingen tilbud ligger innenfor totalrammen i vedtaksledd 3.


5.       Utvidelsen med 18 omsorgsboliger innebærer bygging av 4. etasjer. Kommunestyret ber rådmannen om å igangsette en endring av reguleringsplanens bestemmelse om maks 3 etasjer.  


6.       Samarbeidet med Sykehuset Innlandet om utvikling av lokalmedisinsk senter på Sagatangen videreføres, med mål om å bygge best mulig integrerte lokaler for distriktspsykiatri og somatiske tjenester.


7.       Det må etableres tilstrekkelig HC-parkering i umiddelbar nærhet til inngangen.


8.       Rådmannen holder formannskapet løpende oppdatert om prosjektet gjennom en fast informasjonssak i formannskapets møter.


9.       Teknisk kartlegging av bygningene på Skjervum helse- og omsorgssenter igangsettes. Rådmannen legger fram sak med vurdering av salg og annen bruk innen våren 2021.