Hopp til hovedinnholdet på siden

Torsdag takket vi foreningene som har vært med i sydugnad - Verdens beste damer!

Om lag 30 damer fra ulike lag og foreninger i kommunen vår har bidratt i sydugnad for at vi skal ha nok smittefrakker her i Gran. Torsdag var representanter fra dugnadsgjengen invitert til takkefest med kake, kaffe og taler utenfor rådhuset.

Kakefest for sydugnad

Ordfører Randi Eek Thorsen deler ut kake til Wenche Berg Stuenes fra Hadeland Husflidslag, under takkefest for foreningene som har sydd smittefrakker for Gran kommuneKred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommun

Kakefest for sydugnad

Takket med taler

Dugnadsgjengen har bestått av damer fra Østre Gran bygdekvinnelag, Brandbu bygdekvinnelag, Brandbu sanitetsforening, Vestre Tingelstad sanitetsforening, Tingelstadhøgda sanitetsforening og Hadeland husflidslag. Representanter fra disse foreningene var invitert til kakefesten. I tillegg var Gro Lyngstad fra Grinaker vev invitert, som en takk for at syerne har fått klippe til stoff hos dem.

Vi skulle gjerne invitert alle som har bidratt, men av smittevernhensyn ble det løst på denne måten. 

Før det ble servert kake og kaffe, delte både rådmann, kommuneoverlege og ordfører noen rosende ord til damene.

– Det er på sin plass å gjøre ære på dere. Deres innsats er betydelig i beredskapssammenheng. Smittefrakkene dere har sydd for Gran kommune, betyr mye. Og jeg må si at dere har jobbet svært raskt, takket rådmann Lars Ole Saugnes.

– Bedre å ha på seg

Kakefest for sydugnad– Jeg understøtter det rådmannen sier. Mange har bekymret seg for om vi har hatt noe smittefrakker, så deres innsats har vært svært viktig. I tilfeller hvor vi må sette mennesker i karantene i en institusjon, går smittevernutstyret fort. Da er det en trygghet for oss å ha vaskbare smittefrakker på lager. Jeg har selv prøvd frakkene, de er mye bedre å ha på seg enn disse papirfrakkene som bare brukes én gang. Tusen hjertelig takk, roste kommuneoverlege Are Løken.

Også ordføreren benyttet anledningen til å rose sygjengen.

– Dere har skapt trygghet for hele kommunen med dugnaden deres. På kaka vi har her i dag, står det skrevet "Verdens beste damer". Det passer godt. Ikke bare stiller dere opp, men dere tar initiativ. De lagene og foreningene som dere representerer, er noe av den største kvaliteten i kommunen vår. Uten den holdningen og dugnadsånden dere har, kunne vi ikke klart å få på plass så mange frakker på så kort tid, sa ordfører Randi Eek Thorsen.

Kakefest for sydugnad

Ordfører Randi Eek Thorsen deler ut kake til Wenche Berg Stuenes fra Hadeland Husflidslag, under takkefest for foreningene som har sydd smittefrakker for Gran kommuneKred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommun

Får overført en symbolsk sum

Randi la til at hvert lag og forening som har bidratt vil få overført en symbolsk sum penger som takk for hjelpa. Videre fortalte hun at kommunen vil ha behov for å få sydd enda flere smittefrakker i tiden framover. 

– Vi vil nok ta kontakt, men ønsker da å gjøre en skikkelig avtale om sying hvor vi i så fall avklarer betingelser på forhånd, forsikret hun.

Kakefest for sydugnad

Ordfører Randi Eek Thorsen delte ut kake til damene som har bidratt i sydugnad for smittefrakker under koronakrisen.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommun

– Moro å være med på dugnad

Tilbakemeldingen fra damene som har bidratt i dugnaden er overveldende positiv.

– Det har vært moro å være med på dugnad i et så viktig arbeid for kommunen, fortalte Marit Torill Friskop Bjørnerud fra Brandbu Sanitetsforening.

– Vi er en egen beredskapsgruppe for kommunen. Da er det ålreit å bli brukt når krisen oppstår, la Astrid Bilden fra Tingelstadhøgda Sanitetsforening til.