Elever fra Voksenopplæringen på systua sammen med Mira Craig.Til sammen har seks elever jobbet tett med artisten to dager i uka i et halvt års tid. Arbeidet foregår i systua på Frøystad, på Roa. 
Alle elevene er opprinnelig fra Syria, flere har tidligere erfaring med søm.

– Vårt mål med dette samarbeidsprosjektet er å gi elevene arbeidserfaring i Norge og en mulighet til å snakke norsk sammen utenfor klasserommet. Også håper vi dette kan være med å skape arbeidsplasser lokalt som ikke finnes her fra før av, sier praksiskoordinator i Voksenopplæringen, Anita Lynne.

– Kommuner som Lunner og Gran har ofte et veldig tradisjonelt næringsliv. Kraften som ligger i nye impulser og annerledes kompetanse er en ressurs vi må stimulere dersom det skal kunne skje noe nytt. Derfor er slike prosjekt så viktige. Kombinasjonen av Miras ideer og pågangsmot, og elevenes håndverk har skapt noe unikt og fantastisk. Dette er noe både de og vi kan være stolte av, sier Torstein Brandrud, bo- og næringsrådgiver i Lunner kommune.

Var med på lanseringsfest

19. november var det lanseringsfest på Grand Hotel i Oslo. Elevene fikk invitasjon til å være med. Sana var en av de som deltok.

– Det var morsomt å se våre egne klær og få gratulasjoner for den jobben vi har gjort, sier Sana. 

Fornøyd initiativtaker

Mira Craig roser elevene som jobber i systua. Hun fungerer som lærer og veileder under de to praksisdagene, men er også med og syr selv.

– De er fantastisk flinke. Vi er blitt en god gjeng som utfyller hverandre, sier hun.

Anita Lynne i Voksenopplæringen opplyser at samarbeidsprosjektet i utgangspunkt varer i ett år. Det kan bli muligheter for forlengelse, men det er foreløpig ikke avklart.