Anders kommer fra jobben som kulturskolerektor i Vinje kommune, en rolle han har hatt siden 2007. Før han ble rektor, arbeidet han i kulturskolen som gitarlærer. 
Han har også jobbet et år som rektor ved Ringerike kulturskole.

– Nå var tiden moden for nye utfordringer. Jeg søkte jobben fordi jeg ønsker å utvikle meg som leder og utvikle min kompetanse. Jeg ønsket også å bo og jobbe et sted sentralt på Østlandet, forteller Anders.Han er opprinnelig fra Hønefoss, men har bodd flere år i Telemark.

Anders har en bachelor i folkemusikk, som også innbefatter musikk- og kulturadministrasjon. I tillegg har han studert gehørbasert ledelse og kultur, kritikk og kommunikasjon ved Norges musikkhøgskole.

Samspill på tvers

Mann i forgrunnen, bygget Granvang i bakgrunnen.I løpet av de første ukene i Hadeland kulturskole har Anders brukt tiden til å bli kjent med personalet og skolens tilbud.

– Jeg er blitt godt tatt imot av både personalet og av administrasjonen i kommunene. Det er mye kompetanse og høy kvalitet i kulturskolen her. De ansatte er stolte yrkesutøvere som jeg gleder meg til å jobbe med framover. Jeg tror vi kan finne på mye moro, sier rektoren.

Han beskriver seg selv som en framoverlent leder, en som vil jobbe for å engasjere personalet og se muligheten for samspill på tvers av fag. Et ønske er at kulturskolen skal holde mange konserter, på både små og store arenaer. 

– Vi skal hele tiden jobbe for å finne kreative, nye kulturutrykk. Vi skal utfordre komfortsonen vår, både vi i personalet og elevene. Slik kan vi lære noe og få glede av kunsten og kulturen.

Platesamling med mellom 7000 og 8000 plater

Anders og katten Esmeralda har flyttet til Gran kommune og leier en kårbolig på en gård. De første tre ukene som granasokning har gått til å pakke ut av esker og komme seg på plass. I tillegg til at han har vært på flere konserter.

– Jeg ser at det blant annet er et veldig aktivt korpsmiljø her og jeg har vært litt rundt på noen konserter allerede. Jeg er både overrasket og imponert over hvor høy kvalitet det er på tilbudet her, roser han.

Musikk betyr mye for Anders både på jobb og på fritiden. Han kan fortelle at han er eier av en platesamling på mellom 7000 og 8000 LP-er og CD-er. 
– Jeg hører på mange ulike sjangre og er mer opptatt av sjela i musikken enn sjanger. Men jeg lytter nok kanskje mest til progressiv rock, jazz og folkemusikk.

En favoritt er det franske bandet Magma. De skal han blant annet høre i konsert i juni, i Paris.

Utøvende gitarist

Ved siden av jobben som kulturskolerektor, er Anders utøvende musiker. Instrumentet er gitar.

– Tidligere har jeg spilt sammen med ulike band, men i den seinere tiden har jeg holdt konserter som soloartist. I konsert har jeg hatt med både akustiske og elektriske gitarer. Jeg lager egne låter, instrumentalt. Foreløpig har jeg ingen konkrete konsertplaner, men jeg håper det kan bli tid til det etter hvert, sier Anders.