Etter å ha jobbet ett år som vikar ved biblioteket i Jevnaker, fikk Shantelle-Lee Knaplund Høgmoen (35) fast jobb på Gran bibliotek fra januar i år.

Der trives hun godt.

Shantelle har en bachelor i kultur og ledelse fra BI og har ellers studert fag som antropologi og mediekunnskap. Hun har også jobbet fem år i Ark bokhandel. 

Gir gjerne anbefalinger

– Her på biblioteket jobber jeg med formidling, boktips og sørvis til alle de som bruker biblioteket. Noe som er nytt for meg, er det å omgås skoleelever hver dag. Det er spennende, forteller Shantelle.

Inntrykket så langt er at mange innbyggere er flinke til å bruke biblioteket. Hun gir gjerne boktips. Blant annet er hun med og skriver anbefalinger som publiseres i Hadeland.

– Selv har jeg lest mye krim tidligere. Nå leser jeg mer sakprosa, dikt og biografier. Og ungdomsromaner. Jeg er kanskje ikke like glad i kjærlighetsromaner, sier hun. 

Opprinnelig fra Jamaica, bor på Jevnaker

Bilde av ansatt på biblioteket med bok i hånda, foran reol med bøker.Shantelle er født og oppvokst på Jamaica. Det året hun fylte 18 år flyttet hun til Norge, først til Roa og deretter til Brandbu.

Hun har senere bodd flere forskjellige steder, men har siden 2017 bodd på Jevnaker. Der trives hun godt.

– Det er et fint sted å bo, med et godt miljø hvor det er  lett å bli kjent med folk. I tillegg er det flott natur og vi bor rett ved skogen, sier Shantelle.

Hun bor der sammen med sin åtte år gamle sønn.

– Norge passer meg bedre enn Jamaica. Det er roligere her, mindre tuting for eksempel. Og folk sier "Hei", det er fint.