– Jeg er oppvokst i en blokkleilighet på Kolbotn og er derfor vant til å ha mye mennesker rundt meg. Jeg er glad i være rundt folk på jobb, men på fritiden kan jeg gjerne ha det litt roligere. Da er Bjoneroa en fin plass å bo. Her kan jeg koble ut, forteller Hege.

Å ta Randsfjordferga til og fra jobb, det er bare idyll.

– Det er en utrolig fin jobbreise. Jeg slipper kø og rushtrafikk.

Første jobb i kommune

Hege startet som HR-sjef i Gran kommune 1. juni. De siste tre årene har hun jobbet som HR-manager i Trox Nordic. Før det har hun jobbet 15 år i bank. 

– Jeg søkte på jobben i Gran kommune fordi det hørtes spennende ut å jobbe i en større organisasjon, med et større faglig miljø. Jeg liker også godt å jobbe med prosesser og inkludering, sier Hege.

Før hun skulle på intervju sjekket Hege ut kommunens nettside. Der fant hun blant annet «Vi i Gran»-dokumentet. Dette dokumentet sier noe om hvilke verdier Gran kommune jobber etter: raus, proff og praktisk. Det ble en positiv trigger for å jobbe i Gran.

– At en organisasjon har tatt et så bevisst valg om «hvem er vi», det har noe å si for å være en attraktiv arbeidsplass. Jeg tror det er viktig å løfte fram verdiene som ligger i «Vi i Gran» for å trekke flere folk til Gran kommune, mener Hege.

Nå har Hege jobbet i Gran i om lag tre uker. 

– Jeg må si at det er utrolig mange hyggelige og hjelpsomme folk her i Gran. For meg som aldri har jobbet kommunalt tidligere, så trenger jeg litt hjelp, smiler HR-sjefen.

– Fjorda er en perle

I Bjoneroa bor Hege med ektemannen og deres to hunder. Hege har ellers to bonusbarn, og et barnebarn på snart to år.

Når hun ikke er på jobb bruker hun gjerne tida utendørs, sammen med mann og hunder. Det er gjerne telt, sykkel og kano. Da er det fint med nærheten til Fjorda.

– Det er et område vi bruker mye. Fjorda er en perle, sier Hege.

Hun bruker ellers gjerne fritida på trening. Hinderløp er en favoritt.

– Jeg ble bitt av basillen i fjor og tar gjerne en tur i hinderbanen på Helgelandsmoen utenfor Hønefoss. Om vinteren blir det en del bortover,-eller nedover-ski. Det er aktiviteter jeg trives med. Håndarbeid er jeg skikkelig dårlig på, ler hun.