Helsestasjonen på Gran rådhus flyttet tidligere i år inn i nyoppussede lokaler på rådhuset, inn i fløyen som etter hvert vil få navnet «Familiens hus». Her vil ulike tjenester rettet mot barn og unge være lokalisert i nærhet til hverandre. 

Nå har Sparebankstiftelsen Gran bidratt til at venterommet hos helsestasjonen, er blitt mye morsommere å vente i. De har gitt 28.000 kroner til innkjøp av nye leker til rommet.

– For mange er helsestasjonen deres første møte med kommunen. Da er det fint å møte et sted hvor det er pent og hyggelig å være, sier Jorun.

Vil ikke dra hjem

Lekene kom på plass i løpet av forsommeren. Allerede har de ansatte ved helsestasjonen fått mange hyggelige kommentarer fra fornøyde foreldre. Og de yngste viser tydelig at de setter pris på investeringen.

– Vi har hatt barn innom nå som ikke har ønsket å reise hjem etter timen hos helsesykepleier, ler Jorun.

Hun legger til at det ofte er litt ventetid i forbindelse med en time på helsestasjonen. Etter å ha fått vaksine, må barnet vente en liten stund etterpå før hjemreise.

– Da er det fint at vi har noe morsomt barna kan leke med mens de venter, sier Jorun.

Jente leker med lekene på venterommet til helsestasjonen.
Gelila Michelle Beraki syntes det var helt greit å vente litt på venterommet til helsestasjonen.

Lett å holde rent

For Jorun er det også viktig at lekene som er kjøpt inn, er lette å holde rene. 

– Vi er en helsetjeneste og vi er opptatt av hygiene. Det er viktig for oss å ha leker som er lette å vaske og holde rene, forteller hun.

Lekene holder barnehagestandard og er dermed både svært solide og sikre.