Astrid skal jobbe 50 prosent i Gran og 50 prosent i Lunner, derfor vil hun jobbe fra flere steder i løpet av uka - både fra de to rådhusene og fra Ungdommens Hus i Gran sentrum. Det er foreløpig ikke klart hvilke dager hun vil jobbe hvor.
Totalt 90 kommuner søkte Bufdir om støtte til å ansette en Alle med-koordinator. Av de 90 søknadene, ble seks søknader innvilget. Lunner og Gran søkte sammen og ble blant de heldige utvalgte som har fått støtte.
Ønsker tilbud til flere barn
– Tall på barn og unge som er med på aktiviteter går ned, og vi ser at færre er med etter de er ferdige på barneskolen. Barn fra familier med få ressurser deltar langt sjeldnere enn barn fra familier med god råd, stort nettverk og høy utdanning, forklarer Alle med-koordinatoren.
Videre opplyser hun at barn og unge med innvandrerbakgrunn er overrepresentert blant dem som ikke deltar. Samtidig vet vi at det å delta i en aktivitet kan være viktig for integreringen.
– Avstander og aktivitetstilbud, informasjon som ikke når fram og funksjonsnedsettelser er andre hindringer for å kunne delta. Jeg skal jobbe på et systemnivå for å finne ut hvilke hindringer vi har i våre to kommuner, forteller Astrid.
Hun kommer til å jobbe tett på kommunene, politikere, ungdomsråd, instanser som jobber med barn og unge, lag og foreninger og næringslivet.
Samarbeider tett med UngHadeland
Som Alle med-koordinator skal Astrid jobbe tett med UngHadeland og kommunenes SLT-koordinator (kriminalitetsforebyggende koordinator). Du kan lese mer om disse tjenestene her.