Som følge av dette er to klasser ved Hadeland videregående skole og en klasse ved Jaren skole nå ute av ventekarantene.

Venter svar på flere tester ved Sanne skole

Både 5. og 7. klasse ved Sanne skole er fortsatt i smittekarantene, etter at det forrige uke ble bekreftet smitte i begge klassene.

– Vi venter fortsatt svar på noen PCR-tester, siden elevene ble testet for andre gang tirsdag 20. april. Vi har fått noen svar allerede i dag, foreløpig er ingen flere bekreftet smittet, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Tilstanden er bedre for to av pasientene ved Solgløtt

Mandag opplyste kommuneoverlegen at situasjonen var alvorlig for to pasienter ved Solgløtt, og at den tredje smittede pasienten var lettere syk. Tirsdag fikk vi den triste nyheten om at en av de alvorlig syke, var død. Onsdag ser det heldigvis ut til å gå bedre med den andre pasienten som har vært alvorlig syk.

– Mannen, som er i 70-åra, klarer seg nå uten oksygen og er i bedre form enn han har vært de siste dagene. Han er fortsatt i isolering, men vi er nå optimistiske med tanke på situasjonen videre, sier Løken.

Den siste smittede pasienten, en kvinne i 70-åra, er friskmeldt fra viruset og er nå ute av isolering.

Avtagende smittetrend

Kommuneoverlegen opplyser at smittetrenden i Gran nå er avtagende.

– Vi er godt fornøyde med at vi så langt ikke har sett tilfeller av villsmitte etter smittetilfellene i de to første ukene etter påske, sier Løken.