Det er ingen tvil om at den aller beste måten å lære data på er når veilederen har hendene på ryggen, og eleven lærer gjennom å prøve og feile og prøve igjen. Den metoden kan vi ikke bruke nå. Men her finner du noen kurs du kan ta selv. Gå inn på internett på pc eller iPad, og søk for å finne kurset du vil ta. Det er også mulig å kontakte Datahjelp for vettskremte på e-post eller telefon.

Kurs i sikkerhet på nett for seniorer

Mange er redde for å gjøre noe galt når de er på internett, og blir derfor for forsiktige. Ta dette kurset, da lærer du mer om hvordan du kan føle deg trygg når du søker og leter og bruker internett. Kurset passer ikke bare for seniorer - her er det nyttig informasjon for de fleste. Dette kurset ligger på nettsiden www.nettvett.no.

Kurspakker i grunnleggende digitale ferdigheter 

Her finner du kurs som er delt i opp i kategorienen nybegynner, litt øvet og øvet. Endel av disse kursene kan du fint gjennomføre uten å ha en veileder. Kursene er laget av Kompetanse Norge.

Lett på nett med @nett

Kurset har ulike moduler og gir deg innføring i følgende tema:

  • Introduksjon til e-læringskurset
  • Kommunikasjon
  • Sosiale medier
  • Innlogging
  • Søking
  • Underholdning
  • Øve mer - oppgaver og svar

Kursene er laget av Kompetanse Norge. Du kan registrere deg med din epost for å følge egen progresjon eller gjennomføre kursene uten.

Ta kontakt med Datahjelp for vettskremte i Gran kommune

Har du konkrete spørsmål om data som du trenger svar på, eller trenger du hjelp til å finne fram på Gran kommunes nettside? Send en e-post til redaksjon@gran.kommune.no .Still spørsmålet ditt i e-posten. Hvis du vil at vi skal ringe deg tilbake, oppgi telefonnummeret ditt. Vi ringer deg så fort vi kan.

Du kan også ringe Gran kommune på telefon 61 33 84 00 mandag - fredag mellom klokka 10 og 14. Fortell at det gjelder datahjelp, og spør etter Kirsten eller Kine. Hvis vi ikke er ledige, kan du be om at vi ringer deg opp igjen.