Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl. 11:12

Informasjon om koronavirus

Les mer

Dødsfall knyttet til smitteutbruddet på Solgløtt

Vi har i dag fått melding om at en beboer på Solgløtt er død etter å ha vært syk med covid-19. Den avdøde er en mann på 59 år som ble smittet i forbindelse med smitteutbruddet på Solgløtt i begynnelsen av april.

Skjervum helse- og omsorgssenter

sommer 2019Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Ifølge kommuneoverlege Are Løken var avdøde i en risikogruppe for alvorlig sykdomsforløp.

Ordfører Randi Eek Thorsen uttrykker sin dypeste medfølelse med mannens familie.
-Dette var en veldig trist beskjed å få. Det er alltid vondt å miste sine kjære, og vi forstår at det føles ekstra tungt under de spesielle omstendighetene som preger Solgløtt nå.

Vi jobber med smittesporing og gjennomgang av rutiner

Bofellesskapet Solgløtt er en del av Tilrettelagte tjenester innenfor Familie og velferd. Janicke Brechan er kommunalsjef for dette området, og sier at det som har skjedd på Solgløtt er vondt og leit.

-Nå er vi opptatt av å ivareta ansatte og beboere på Solgløtt på en god måte.  Å stå i et smitteutbrudd og oppleve at en av beboerne dør som følge av dette, er tungt. I dag føler vi alle med den nærmeste familien, og har stor forståelse for at de ønsker et svar på hvordan dette kunne skje.

-Fordi vi har et pågående smitteutbrudd, søker vi å finne årsaken til dette gjennom fortsatt smittesporing og gjennomgang av rutiner, sier kommunalsjefen.

Statsforvalteren i Innlandet har varslet et tilsyn knyttet til smitteutbruddet på Solgløtt.

-Tilsynet gir muligheten til å få noen svar og til å se områder hvor vi kan forbedre oss, avslutter kommunalsjef Janicke Brechan.