De tre har trafikk som valgfag på skolen, sammen med 14 andre elever. Torsdag 30. januar inviterte hele trafikkgjengen til et lite show i gymsalen. Elevene hadde nemlig laget og øvd inn en egen refleksdans, som de viste fram foran resten av skolen.

– Dette gjør vi for å vise hvor viktig det er å bruke refleks, forteller Gina Elisabeth Næs. 

Elever fikk reflekser

Delte ut reflekser til alle

I tillegg til at trafikkelevene danset, ble det vist flere videosnutter fra blant annet Trygg Trafikk. Her fikk elevene lære om blindsoner og hvor vanskelig det kan være for en bilist å se en som går langs vegen uten refleks.

Etter showet var lærere og trafikkelever med å dele ut reflekser fra kommunen til alle ungdomsskoleelevene. Refleksene er et resultat av penger som samferdselsavdelingen fikk til trafikksikkerhetstiltak i fjor. Elevene fikk gymbag, bånd, button og dusker med refleks. 

– Vi bruker refleksduskene mest

Nora Steen Gundersen, Elise Bjørlien, Jorunn Barvik Molstad og resten av trafikkelevene fikk refleksene litt tidligere enn de andre elevene på skolen. De kan derfor fortelle at de allerede har fått sine favoritter.

– Vi bruker refleksdusken mest, den ser vi at flere har festet på sekkene sine. Også bruker vi båndet, forteller trioen.

De er ikke like glad i buttonsene, blant annet fordi de ikke vil stikke hull på klærne. Etter en liten diskusjon, blir de enige om at det er en mulighet å feste også denne på sekken. 

Når det gjelder gymbagen, synes noen den er litt liten, mens andre synes den er passe stor. 

– Den kan jo brukes til andre ting enn gymbag også, poengterer jentene. 

Elever fikk reflekser

Bruker refleksvest på tur

De tre trafikkelevene synes det er fint at alle ungdomsskoleelever i Gran får reflekser av kommunen, og tror det kan bidra til at flere bruker refleks.

– At vi får gratis er bra, for det er ikke sikkert så mange ville kjøpt reflekser selv, mener Nora, Elise og Jorunn.

Selv er trioen opptatt av å bruke refleks når de går ute i mørket. Duskene og båndene de har fått, bruker de stort sett på skolen. Skal de ut å gå tur om kvelden, tar de helst på refleksvest.

Trygg Trafikks fem beste reflekstips

  1. Fest refleks på alle jakker, sekker og vesker – da har du alltid med deg refleks.
  2. Reflekser er forbruksvare som blir slitt over tid. Bytt ut gamle reflekser!
  3. Bruk helst to reflekser. Da er du synlig fra alle kanter.
  4. Refleks synes best når den beveger seg. Fest refleks på armer og bein.
  5. Hengereflekser bør henge i knehøyde for best mulig effekt.