Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl. 11:12

Informasjon om koronavirus

Les mer

En ansatt til ved Solgløtt er smittet

Mandag har en ansatt ved Solgløtt testet positivt for covid-19 med hurtigtest. Vi venter foreløpig på svar på PCR-test (vanlig koronatest). Til sammen er nå tre ansatte og tre pasienter ved avdelingen smittet med koronavirus.

Skjervum helse- og omsorgssenter

sommer 2019Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Vi er foreløpig ikke helt sikre på smitteveien til den nye smittede, om vedkommende er smittet på jobb eller på fritiden, sier kommuneoverlege Are Løken.

Den smittede er nå isolert på egnet sted utenfor hjemmet, for å hindre smitte videre til husstandsmedlemmer.

– Alle som har jobbet sammen med vedkommende er kontaktet, men ingen av dem er satt i karantene siden de alle bruker fullt smittevernutstyr på jobb, opplyser Løken.

Nærkontakter i smittekarantene og flere i ventekarantene

Den smittede har tre andre nærkontakter som nå er satt i smittekarantene. Alle tre har testet negativt med hurtigtest mandag, men vi venter på svar på PCR-tester.

En av de tre nærkontaktene er elev ved Hadeland videregående skole, en annen er elev ved Jaren skole. Dette medfører at to klasser ved Hadeland videregående skole og én klasse ved Jaren skole nå er i ventekarantene. Elever og foresatte som er berørt har fått informasjon fra sin skole.

Den tredje nærkontakten har ingen andre nærkontakter.

Status for de smittede pasientene ved Solgløtt

– Situasjonen er nå alvorlig for to av de smittede pasientene ved Solgløtt. Den tredje smittede pasienten går det bra med, sier kommuneoverlege Løken.

Pasientene får behandling i avdelingen, med regelmessig legetilsyn og god oppfølging med bistand fra Helse og omsorg.