Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl. 11:12

Informasjon om koronavirus

Les mer

Fjerde Solgløtt-ansatt smittet med covid-19

Tirsdag testet en ansatt ved Solgløtt positivt for covid-19. Dette er den fjerde ansatte ved avdelingen som er smittet med viruset siden utbruddet startet.

Skjervum helse- og omsorgssenter

sommer 2019Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Vedkommende har testet positivt med PCR-test, altså vanlig koronatest. Ansatte og pasienter ved avdelingen testes hver tredje dag under smitteutbruddet, som en del av rutinene, forklarer kommuneoverlege Are Løken.

Den smittede har ingen symptomer og har i løpet av mars fått første dose med koronavaksine.

– Dette er derfor en overraskende positiv test. For å være helt sikre, tar vi en kontrolltest av vedkommende, forteller Løken.

En krevende arbeidssituasjon

Til sammen er 18 andre ansatte ved Solgløtt satt i karantene, som nærkontakter til den smittede. Et husstandsmedlem er satt i karantene på egnet sted utenfor eget hjem. Nærkontaktene er nå testet på nytt.

Hittil i utbruddet har ikke ansatte vært i karantene mens de har ventet på testsvar. Det kan gjøres unntak for kritisk helsepersonell når det gjelder karantene, for å sikre drift. Arbeidet skjer i fullt smittevernutstyr.

– For sikkerhets skyld har vi nå satt nærkontaktene på arbeidsplassen i karantene til testsvarene foreligger. Det bidrar til at dette er en svært krevende arbeidssituasjon for avdelingen, sier Løken.

Deltok i begravelse tirsdag

Den ansatte deltok i en begravelse tirsdag, før vi visste at koronatesten var positiv. Her var 33 andre personer til stede.

– Kommunens smittesporingsteam har vært i kontakt med alle som var til stede i begravelsen. Som et resultat av undersøkelsene som er gjort, er sju av deltakerne satt i smittekarantene som nærkontakter, sier kommuneoverlegen.