– Vi fortsetter med gult nivå både på grunn av den lokale smittesituasjonen og fordi vi foreløpig venter på å få levert flere hurtigtester, forklarer kommuneoverlege Are Løken.

Han har vurdert situasjonen sammen med ledelsen for barnehager og skoler fredag. De skal vurdere situasjonen på nytt torsdag 20. januar.

Tilbud om koronavaksinasjon til barn og ungdom utvides

Regjeringen åpner nå for at flere barn og unge kan få tilbud om koronavaksine. 12–15-åringer har hatt tilbud om én dose koronavaksine siden september 2021, mens barn i alderen 5–11 år med alvorlig grunnsykdom har hatt tilbud siden desember. 

Nå utvides dette tilbudet til:

  • Barn og unge født i løpet av 2006–2009 som hittil kun har fått tilbud om én vaksinedose, kan få andre dose hvis de og deres foresatte ønsker det. 
  • Barn født i løpet av 2016–2010, og de som er født i 2017 og har fylt fem år, kan vaksineres hvis de foresatte ønsker det. Tilbudet er mest aktuelt for barn med kroniske sykdommer, barn i kontakt med sårbare personer, og barn som skal oppholde seg eller flytte til land med høy smitterisiko eller dårligere tilgang til helsetjenester.

Slik håndteres dette i Gran

Informasjon om påmelding til vaksinering for årskullene 2006–2009 vil komme tidlig i uke tre.

For årskullene 2010–2016 vil vi komme tilbake med mer informasjon om hvordan dette vil løses i Gran kommune når vi har fått noen flere avklaringer fra FHI.