– Vi er så heldige å ha frivillige som ønsket å starte et lokalt demenskor her hos oss. Det er vi veldig glad for. forteller Ida Merethe Dæhlen. 

Hun er tjenesteleder ved Markatun lll på Marka helse- og omsorgssenter, kommunens spesialavdeling for mennesker med demenssykdom.

Første øvelse med stor suksess

Første øvelse ble gjennomført tirsdag 7. februar, under stødig ledelse av Kari Lette Pollestad Høghaug. Hun er en av initiativtakerne og frivillige bak det lokale demenskoret. I tillegg til Kari Lette var Marit Tingelstad, Jan Reidem og Jorunn Prestkvern med som frivillige i tirsdagens øvelse.

– Den første øvelsen ble gjennomført med stor suksess. I samspill mellom frivillige, pasienter og medarbeidere ble det nydelig sang og skapt gylne øyeblikk, forteller Ida Merethe Dæhlen.

Til sammen var om lag 30 personer samlet til øvelse. Etter en stund med korsang, ble øvelsen avsluttet med kaffekos og marsipankake.

Demenskor-øvelse på Markatun lll

Bilde av marsipankake.Kred.: Ida Merethe Dæhlen/Gran kommune© Gran kommuneFoto: null

Kan bli aktuelt å utvide tilbudet

Tanken med prosjektet lokalt demenskor, er å starte i det små med noen av pasientene ved Markatun lll og faste øvelser hver tirsdag formiddag. 

Videre kan det være aktuelt å utvide tilbudet til hjemmeboende med demenssykdom etter hvert.