Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl. 08:49

Informasjon om koronavirus

Les mer

Gran-familie smittet med covid-19

En mann, en kvinne og to barn bosatt i Gran kommune har testet positivt for covid-19. Hele familien sitter nå i isolasjon. Ingen av dem er alvorlig syke. 

Testing av covid-19

Testing av covid-19 skjer hos legevakten for Lunner og Gran.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Mannen har sittet i karantene siden 10. februar, som nærkontakt til en smittet. Arbeidssted er i en annen kommune.

Elever i to klasser ved Trintom skole testes

De to smittede barna har vært hjemme fra skolen siden forrige uke. Derfor settes ingen medelever eller ansatte ved skolen i karantene som nærkontakter. Som et ekstra forebyggende tiltak gjennomfører vi likevel en miljøundersøkelse, hvor alle elever i de to klassene er bedt om å ta en koronatest onsdag 17. februar.

– Dette er en del av en forsterket TISK-strategi. TISK er metoden vi jobber etter, som handler om å teste, isolere, spore og karantenesette. Elevene testes, men trenger ikke å settes i karantene som følge av dette hvis de ikke har luftveissymptomer. Testingen vil gi oss nyttig informasjon om det finnes skjult smitte i miljøet, forklarer kommuneoverlege Are Løken.

Han legger til at noen få elever ved skolen er bedt om å ta en test allerede tirsdag ettermiddag, i forbindelse med de nye smittetilfellene. Dette er anbefalt fordi elevene har lette luftveissymptomer.

Betraktes ikke som utbrudd

– Vi har rammet smitten godt inn og opplever å ha kontroll, forteller Løken.

Selv om det er fire positive testsvar, er alle fire fra samme husstand og dette betraktes derfor ikke som et smitteutbrudd.

Smittesporingsteamet i Gran kommune har kontakt med smittesporingsteamet i kommunen hvor den smittede mannen arbeider. Sammen vurderer de om det er behov for å gjøre videre undersøkelser i forbindelse med smittetilfellene.