Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl. 08:49

Informasjon om koronavirus

Les mer

Gran kommune får 126 ekstra vaksinedoser i uke fem

– I utgangspunktet skulle vi få 16 hetteglass med koronvaksine i uke fem. Nå har vi fått ny beskjed om at vi får 21 hetteglass ekstra, forteller vaksinekoordinator Jorun Endresen Haukeli.

Koronavaksinering

Vaksinekoordinator Jorun Endresen Haukeli og Øyvind Haslestad i Gran frivilligsentral foran Trivselshuset, hvor vi starter med vaksinering i uke fem.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Det er mulig å trekke opp cirka seks doser fra hvert hetteglass. Totalt betyr dette at 222 personer kan få sin første vaksinedose i Gran kommune neste uke. I tillegg får vi 72 doser til innbyggere som nå er klare for andre runde med koronavaksine.

– Noen av de nye dosene vi får blir sendt til Røysumtunet, siden de ikke er helt ferdige med å vaksinere der. Resten av vaksinene gis til innbyggere over 85 år. Denne gruppa startet vi å vaksinere onsdag, forklarer Haukeli.

Alle som får tilbud neste uke, får innkalling til time

Det er foreløpig hjemmeboende over 85 år, som mottar hjemmetjenester fra kommunen som har fått tilbudet denne uka. Neste uke blir vi ferdig med denne gruppa, og kan fortsette med hjemmeboende over 85 år som ikke mottar hjemmetjenester. Alle som får tilbud vil få innkalling, enten via hjemmetjenesten eller ved at kommunen ringer.

– Mange har fått innkalling til timen allerede, men siden vi nå får flere doser enn først forespeilet er vi i gang med å kalle inn flere. Det tar tid og vi rekker dessverre ikke å ringe alle før helga, forteller koronakoordinator i Gran kommune, Lisa Tolpinrud.

Hun legger til at de som får tilbud om vaksine til uka, senest blir oppringt i løpet av mandag. Vaksineringen vil foregå onsdag og torsdag, på Trivselshuset i Brandbu. Helsepersonell fra kommunen tar seg av selve vaksineringen, mens Gran frivilligsentral bistår med parkeringsvakter og andre praktiske oppgaver.

Kommunelege Are Løken fyller 70 år
Kommuneoverlege Are Løken.

Har fått svar på prøver sjekket for mutert virus

13. januar sendte Gran kommune inn et utvalg koronatester til Folkehelseinstituttet (FHI), for å sjekke om det kunne være mutert virusvariant. FHI valgte å undersøke fire av testene som ble sendt inn. Nå har vi fått svar.

– Svaret viser at ingen av de fire testene er av mutert virusvariant. Det er vi fornøyd med, sier kommuneoverlege Are Løken.