Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 10. april 2021 kl. 16:48

Informasjon om koronavirus

Les mer

Hadeland videregående skole drives på rødt nivå fram til påske

Kommuneoverlegene i Gran og Lunner, i samråd med skoleeier Innlandet fylkeskommune, har onsdag 17. mars bestemt at Hadeland videregående skole (HVS) settes på rødt nivå fram til påskeferien.

Hadeland videregående skole mars 2021

Hadeland videregående skole.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Vi har økt smittetrykk i regionen. Hadeland videregående skole er en stor skole med elever fra flere kommuner som nå opplever økende smitte. Derfor settes skolen på rødt nivå fra og med torsdag 18. mars og fram til påskeferien, informerer kommuneoverlege i Lunner, Bjarne Oure, og kommuneoverlege i Gran, Are Løken.

Det har oppstått smitte ved to ulike avdelinger ved HVS etter at husstands-medlemmer til en elev og en ansatt er blitt smittet.  Undervisningen ved skolen har siden mandag vært heldigital, i påvente av flere testresultater blant elever og ansatte i karantene.

Kontroll på smitten ved skolen

Resultatet av smittesporingen som startet i helga er at det er påvist smitte blant tre elever og én ansatt. Andre elever og ansatte som ble definert som nærkontakter har testet negativt, men må sitte i karantene tiden ut. To klasser i ventekarantene er nå ute av karantene.

Mandag ble ytterligere to klasser satt i ventekarantene på grunn av mistanke hos smitte blant en elev. Dette tilfellet har ikke sammenheng med helgas smittesporing. Tirsdag kveld fikk skolen melding om at eleven har testet positivt. Dermed er de elevene og ansatte som ble satt i ventekarantene mandag definert som nærkontakter og vil bli testet i dag, onsdag.

– Siden skolen og smittesporingsteamene iverksatte tiltak raskt, fikk vi tidlig god oversikt over smittearbeidet. Vi ba mange om å gå i ventekarantene og skolen gikk over til heldigital undervisning umiddelbart på grunn av den uoversiktlige smittesituasjonen. Resultatet er at de som nå er berørt allerede har vært i karantene i den mest kritiske perioden. Derfor har vi god tro på at smitten er blitt avgrenset, sier kommuneoverlegene.

Alle som er definert som nærkontakter og skal i karantene, eller i ventekarantene, er blitt kontaktet direkte av smittesporingsteamet.

Rødt nivå fra og med torsdag 18. mars

Rødt nivå i videregående skole betyr at noe undervisning foregår på skolen og noe undervisning foregår digitalt via Teams. Torsdag og fredag denne uka vil kun et fåtall klasser og grupper være på skolen.

– Siden vi fortsatt venter på noen prøvesvar blant elever og ansatte, innfører vi et strengt rødt nivå resten av denne uka med få elever på skolen. Neste uke vil vi åpne for noe mer undervisning på skolen.  Hvem som skal være på skolen når neste uke, vil vi informere om så snart vi har dette på plass, sier rektor ved HVS, Soon E. Øhrling.

Skolen informerer elever og foresatte om hvem som skal være på skolen og hvem som skal ha hjemmeundervisning.

Kommuneoverlegene og skoleledelsen vurderer situasjonen på nytt torsdag 25. mars. I dette møtet vil det avgjøres hvilket nivå skolen skal drives på etter påskeferien.

Elever kan være i praksis

Når skolen nå drives på rødt nivå, kan elever være ute i praksis etter de smittevernregler som gjelder i de ulike bedriftene. Dette gjelder ikke elever som har praksisplass i Gran innenfor helse og omsorg.