Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 10. april 2021 kl. 16:48

Informasjon om koronavirus

Les mer

Hadeland videregående skole fortsetter på rødt nivå uka etter påske

Torsdag 25. mars bestemte kommuneoverlegene i Gran, Lunner og Jevnaker, i samråd med Innlandet fylkeskommune, at Hadeland videregående skole skal fortsette på rødt tiltaksnivå også uka etter påske.

Hadeland videregående skole mars 2021

Hadeland videregående skole.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Vi har ingen flere smittetilfeller ved skolen. For å gi skolene en viss forutsigbarhet, er anbefalingen fra FHI likevel at skoler som allerede er på rødt nivå før påske bør fortsette på dette nivået også etter påske. I tillegg har vi en smittesituasjon i regionen som helhet som fortsatt er «skjør». Derfor mener vi det er riktig å fortsette et allerede eksisterende tiltaksnivå for videregående skole, sier kommuneoverlege i Lunner, Bjarne Oure og kommuneoverlege i Gran, Are Løken.

Ungdom skal prioriteres

Det er klare føringer fra regjeringen og helsemyndighetene at tiltak som omfatter barn og unges grunnleggende rettigheter skal være blant de siste tiltak som innføres og de første som lettes. Når lokale hensyn tilsier det, ved for eksempel i situasjoner med bred smittesporing, mange i karantene og en økende smitte generelt i regionen, skal de lokale helsemyndighetene vurdere å innføre rødt nivå for skolene, heter det i rådene fra FHI.

– Da vi innførte rødt nivå for HVS forrige uke, var det i påvente av flere testsvar og mange i karantene og i ventekarantene, ikke bare på grunn av enkelte smittetilfeller ved skolen, men på grunn av økt smitte i regionen. Vi håper at vi etter påske fortsatt har lav lokal og regional smitte slik at videregående-elever også kan komme tilbake til en mer normal skolehverdag om ikke alt for lenge, sier kommuneoverlegene.
 

Tiltaksnivå A uavhengig av skolene

Da Gran kommune, i likhet med alle kommunene i Viken, ble satt på tiltaksnivå A 16. mars skjedde det uavhengig av rødt nivå på Hadeland videregående skole.

– Om noen har oppfattet det slik, tar de feil. At vi kom med under tiltaksnivåene for Viken handler om at vi regnes som en del av Oslo/Bærum bo- og arbeidsmarkedsregion. Selv når det er tiltaksnivå A i regionen, er hovedregelen at skolene skal være på gult nivå. At vi i perioder må justere fra gult til rødt i skoler og barnehager, har i utgangspunktet ikke noe å gjøre med de generelle reglene for kommunen, forklarer kommuneoverlegene Oure og Løken.