Slik registrerer du deg i vaksinekøen

Slik registrerer du deg

  1. Du logger deg inn med BankID.
  2. Du kan velge om du vil registrere deg selv, eller hjelpe en annen.
  3. Svar på enkle spørsmål om alder, yrke og helse.
  4. Du får en bekreftelse på SMS om at du er registrert.
  5. Alle i vaksinekøen blir satt i prioritert rekkefølge, etter nasjonale anbefalinger (se avsnitt under om "Hvem prioriteres først?").
  6. Etter hvert som vaksinene kommer inn til kommunen, vil du få en SMS med lenke til timebestilling. Det kan ta tid før det er din tur.
  7. Når det er din tur, kan du få time i løpet av noen få dager.
  8. Trykk da på lenken du har fått på SMS for å bestille timer.
  9. Du skal ha to doser med vaksine. Velg derfor to tidspunkt med cirka seks ukers mellomrom, i samme bestilling.
  10. Bestillingen din bekreftes på SMS.

Se video med forklaring her:

Trenger du hjelp?
Hvis du ikke har et familiemedlem, en venn eller nabo som kan hjelpe deg med registreringen, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp.

Ring vår koronatelefon 91 11 05 80 (tastevalg to) mandag–fredag mellom klokka 10.00 og 14.00. 

Du kan hjelpe andre med å registrere seg i vaksinekø

Du har mulighet til å registrere andre i vaksinekøen, hvis vedkommende ønsker hjelp fra deg. Det kan for eksempel være et familiemedlem, en venn, eller en du er verge for.

Du logger deg fortsatt på med din egen BankID. Deretter kan du velge om du vil registrere deg selv, eller en annen.

Velger du å registrere en annen enn deg selv, må du fylle inn opplysninger som fødsels- og personnummer, navn og informasjon om helse. Når du velger hvilken rolle du har overfor den du registrerer, får du opp en meny med ulike valg.

 

Slik får du time til vaksinering

Før du kan få time til vaksinering, må du registrere deg i vaksinekøen. Når det er din tur får du en SMS med en lenke til timebestilling. Da kan du selv bestille timer for vaksinering. Siden du skal ha to doser, bestiller du to timer med cirka seks ukers mellomrom. 

Trenger du hjelp med timebestillingen? Ring koronatelefonen på 91 11 05 80, tastevalg to. Telefonen er åpen mandag–fredag klokka 10.00–14.00.

*Noen innbyggere med underliggende sykdommer prioriteres etter vurdering fra fastlegen. Noen av disse vil få SMS med innkalling til time, uten å bestille time selv. Dette gjør vi av praktiske hensyn.