Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 18. okt. 2021 kl. 13:32

Informasjon om korona

Les mer

Hva skal du bygge?

Her finner du veiledninger til ulike byggetiltak. Disse inneholder informasjon om krav knyttet til tiltaket du ønsker å oppføre, om det er søknadspliktig, og hva en eventuell søknad må inneholde.

Veiledning

Privatpersoner kan bestille 20 minutters veiledning med avdelingen for Plan, bygg og oppmåling.

Veiledningstilbudet gjelder privatpersoner som skal bygge noe enkelt hjemme hos seg selv. For eksempel terrasse, lysthus, garasje, støttemur og lignende. I starten tilbyr vi veiledning tirsdager og onsdager mellom klokka 10.00 og 12.00. Av smittevernhensyn kan vi kun ta imot maks én–to personer per møte. 

Ønsker du å bestille veiledning?

Husk å bestille tid minst én uke i forkant. Du bestiller veiledning via sentralbordet i Gran kommune, på telfon 61 33 84 00 mandag–fredag mellom klokka 10.00 og 14.00. 

Ta kontakt med oss på telefon

For veiledning eller spørsmål på telefon, ta kontakt med oss innenfor vår telefontid på telefon 61 33 84 00:

  • mandag 12.00–14.00
  • onsdag 12.00–14.00
  • fredag 12.00–14.00

Hva er et anneks?

Anneks er et eget frittstående bygg i tilknytning til hus eller hytte. Eksempler på dette kan være at du har et anneks som ekstra soverom, slik at flere personer skal kunne overnatte i en bolig- eller fritidseiendom for en kortere periode.

Byggteknisk definisjon:

«Et anneks er en egen bygning med ekstra soverom til hovedenheten. En forutsetning for at bygningen skal kunne godkjennes som anneks til bolig eller fritidsbolig vil være at den ikke representerer en egen bruksenhet, det vil si at den ikke skal inneholde rom som gjør at bygningen kan defineres som en egen bruksenhet. Et anneks kan derav ikke ha installert vann og avløp og inneha funksjonene bad og kjøkken.»

Siden et anneks skal være et ekstra soverom til hovedbygget, må eiendommen være bebygd med bolig eller fritidsbolig før du kan oppføre anneks.

Anne Borgedahl

enhetsleder plan, bygg og oppmåling
anne.borgedahl@gran.kommune.no
41 02 73 07