– Alle barn og unge i denne aldersgruppen vil få Pfizer-vaksinen, siden det er vaksinen som i størst grad er gitt til barn og unge så langt. Vi i Gran kommune har nå bestilt vaksinedoser med Pfizer til elever i ungdomsskolen, opplyser koronakoordinator i Gran, Lisa Tolpinrud.

Før vi kan starte med vaksineringen, må foresatte svare på om de ønsker at sitt barn skal få vaksinen. Alle foresatte vil derfor i løpet av kort tid få en melding via skolenes meldingssystem Transponder, hvor de kan gi tilbakemelding om dette. Her vil det også sendes ut informasjon om vaksinen, og hvordan, hvor og når vaksineringen vil foregå.

– Barn og unge i denne aldersgruppen skal kun få én vaksinedose foreløpig. I tillegg er det viktig å minne om at barn og unge som har vært smittet med covid-19, ikke skal vaksineres, sier Tolpinrud.

Må ha fylt tolv år

I Gran kommune er det foreløpig ikke satt tidspunkt for når elever født i 2009 vil få tilbud om koronavaksine. Barnet må ha fylt tolv år før en kan få tilbud om vaksine. Vi kommer nærmere tilbake med mer informasjon om når og hvordan vaksineringen av denne aldersgruppen vil foregå.

Planlegger ny drop-in på Hadeland videregående skole

Mange elever ved Hadeland videregående skole har allerede benyttet muligheten til å få første vaksinedose. For å nå enda flere i denne aldersgruppen, setter vi opp ny drop-in-vaksinering på skolen fredag 17. september klokka 10.00–13.00. Tilbudet gjelder elever ved Hadeland videregående. 

For årskullene 2004 og 2005 er tilbudet denne dagen aktuelt for dem som ennå ikke har fått første vaksinedose. De som har fått første dose, må vente til det har gått åtte til tolv uker før de kan få dose to. 

For elever født i 2003 eller tidligere, kan de få andre dose hvis det er gått minst fire uker siden de fikk første dose.

Ledige timer for vaksinering denne uka

Koronakoordinator Tolpinrud opplyser videre at vi fremdeles har ledige timer for koronavaksinering denne uka.

– Torsdag 9. september har vi så mange som 86 ledige timer. Vi håper folk benytter muligheten nå til å bestille seg time, sier Tolpinrud.

De som kan bestille seg time førstkommende torsdag er personer som ennå ikke har fått første vaksinedose, og personer som fikk første vaksinedose for minst fire uker siden og som venter på andre dose.

Neste mulighet for vaksinering blir ikke før i uke 39. Vi har ikke vaksinering på Sagatangen i uke 37 og 38. Utover høsten blir det satt opp dager innimellom, for å tilby dose to til personer som nylig har fått første dose.

– Vi ber folk om å bestille seg time til de dagene som settes opp og at folk møter opp til avtalt tidspunkt. Det er viktig for at vi i kommunen skal få gjennomført vaksineringen på en så effektiv måte som mulig, forklarer koronakoordinatoren.

Dersom folk har spørsmål om timen sin eller trenger hjelp til å bestille, kan de ta kontakt med vaksinetelefonen på nummer 91 11 05 80, tastevalg to. Telefonen er åpen mandag–fredag i tidsrommet 10.00–12.00.

Sju nye smittede i helga

Fredag 3. september testet fem nye personer positivt for covid-19. Fire av disse var husstandsmedlemmer til smittede personer. Den femte smittede er en elev ved Gran og Lunner voksenopplæring.

Som følge av ett smittetilfelle i Lunner kommune, er Hadeland videregående skole og en kjøreskole i Gran berørt. Det innebærer at 20 skoleelever og 10 kjøreskoleelever er inne i testregime.

Lørdag 4. september testet to nye personer positivt for covid-19. Begge er husstandsmedlemmer av en annen smittet person.

Status i Gran per 6. september

  • Antall personer bekreftet smittet og isolert nå: 46

  • Antall nærkontakter i karantene: 61

  • Antall personer i innreisekarantene: 43