Informasjon om videre vaksinering i Gran

Fredag 17. september har det igjen vært drop in-vaksinering mot koronavirus på Hadeland videregående skole. 35 elever benyttet seg av tilbudet.

I uke 38 vaksinerer vi på ungdomsskolene i kommunen. I uke 39 blir det vaksinering på Sagatangen onsdag og torsdag. Her kan de som ønsker dose én eller to bestille seg time. Det kan også de som skal ha dose tre. Det er kun personer med nedsatt immunforsvar som skal få en tredje dose. Mer informasjon om dette finnes på vår informasjonsside om koronavaksine.

I uke 40 starter vi med vaksineringen av tolvåringer. Det kan du lese mer om her!

 Videre blir det en oppsamlingsdag for dose to, og eventuelt dose tre, den 28. oktober. I uke 46 blir det vaksinering med dose to til 16- og 17-åringer.

– Etter dette anser vi oss ferdige med massevaksinering, men det vil bli mulig å melde seg på utover høsten også. Da må man regne med noe ventetid. Det er da ikke sikkert at man rekker å få en vaksinedose før man reiser på impulstur til utlandet, opplyser koronakoordinator i Gran kommune, Lisa Tolpinrud.

Smittesituasjonen i Gran

Til sammen har vi i Gran kommune fått bekreftet fire nye smittede så langt i uke 37. Totalt har vi nå sju smittede personer i isolasjon, og seks nærkontakter i smittekarantene.

De fire smittede denne uka er:

  • en elev ved Fredheim skole som testet positivt i forbindelse med testregime på skolen. To nærkontakter av den smittede eleven er satt i smittekarantene.
  • en mann
  • to personer som ikke bor i Gran, men som begge jobber på Skjervum helse- og omsorgssenter. Som følge av dette er alle beboere på sykehjemmet testet.