Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon til barn og unge

Mange barn og unge har det vanskelig hjemme nå som skoler og barnehager holder stengt. Det kan også hende at det er mye du lurer på om koronaviruset. Her finner du informasjon om hvem du kan snakke med om ting som som bekymrer og plager deg.

Har du det vanskelig hjemme bør du ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Selv om skolen er stengt er det fullt mulig å snakke med læreren din, eller andre trygge voksenpersoner på skolen. Alle elever har  kontakt med lærer via Teams i løpet av skoledagen, og da går det også an å ta opp ting som ikke handler bare om skolen.

Her er en noen andre telefonnummer du kan ringe:

Barneverntjenesten i Gran. Hit kan du ringe hvis du er bekymret for et barn og den omsorgen den får. Telefonen er betjent i tidsrommet 10.00-14.00 (hverdager).

Ring 47635660

Barnevernets alarmtelefon. Alarmtelefonen er åpen hele døgnet, alle dager i uken. Den er for deg som er utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt, eller om du er bekymret for en du kjenner.

Ring 116 111 så vil de hjelpe deg.

Mental Helses hjelpetelefon.  Hit kan du ringe hvis du trenger noen å snakke med. De har tid til å lytte, gi deg råd og informasjon. Dette er et døgnåpent tilbud. Du kan lese mer om tilbudene til Mental Helse på www.hjelpetelefonen.no . Her finner du også informasjon om en chattetjeneste hvis du synes det er lettere å skrive enn å snakke.

Ring 116 123 for å starte en samtale.

Korona: Informasjon og råd til barn og unge

Mange barn og unge er engstelige for at de selv eller noen de er glad i skal bli smittet med korona. Det er helt forståelig, men det det er mye du kan gjøre for å prøve å leve så normalt som mulig. Her har vi laget noen tips.

Korona - Informasjon og råd til barn og unge