Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl. 08:49

Informasjon om koronavirus

Les mer

Jaren skole og Solheim barnehage berørt av smitte

Lørdag 20. februar har vi i Gran kommune fått bekreftet at tre personer er smittet med covid-19. 

Jaren skole

Bilder fra Jaren skoleKred.: © Gran kommuneFoto: Kirsten Jåvoll Hagen / Gran kommune

Dette er en kvinne og to barn, henholdsvis ektefellen og barna til den ene mannen som ble bekreftet smittet 18. februar.

Klasse og barnehage-avdeling i karantene

På grunn av de nye smittetilfellene er en klasse og ti ansatte ved Jaren skole satt i karantene, i tillegg til fem barn ved skolens SFO-tilbud. En avdeling i Solheim barnehage og ni ansatte i barnehagen er også satt i karantene. Foresatte i både skolen og barnehagen er orientert om situasjonen.

Håndterer smitten som et utbrudd

Kommunens smittesporingsteam er usikre på smittevegen i de nye smittetilfellene. Det gjelder også familien som ble bekreftet smittet tirsdag 16. februar.

– I begge tilfellene er det en forbindelse til arbeidsplasser i andre kommuner. Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng mellom tilfellene og etter drøfting med Folkehelseinstituttet (FHI) håndterer vi dette derfor som et utbrudd, forteller kommuneoverlege Are Løken.

Det betyr at husstandsmedlemmene til nærkontaktene også er bedt om å holde seg hjemme (borte fra jobb, skole eller barnehage) fram til det er mottatt negativt svar på koronatest.

– Tester av nærkontakter tas søndag 21. august ved teststasjonen ved legevakten for Lunner og Gran, sier Løken.

Sender tester til FHI

De positive testene som er tatt i Gran denne uka sendes videre til sekvensering, etter drøfting med FHI. Dette gjør vi for å finne ut om det dreier seg om mutert virusvariant.

– Vi håper å få svar på testene i løpet av uke åtte, sier Løken.