Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 10. april 2021 kl. 16:48

Informasjon om koronavirus

Les mer

Klasse ved Jaren skole er i karantene på grunn av koronasmitte

Jaren skole og to enheter innenfor Tilrettelagte tjenester er berørt av de siste smittetilfellene i kommunen.

Jaren skole

Bilder fra Jaren skoleKred.: © Gran kommuneFoto: Kirsten Jåvoll Hagen / Gran kommune

En kvinne i 50-årene bosatt i Gran kommune ble bekreftet smittet med covid-19 onsdag kveld. Smittevei er ukjent. Kvinnen er ansatt ved en enhet innenfor Tilrettelagte tjenester i kommunen. Sju brukere og sju andre medarbeidere er satt i smittekarantene som nærkontakter.

Den smittede kvinnen har videre tre andre nærkontakter som er satt i smittekarantene. En av disse, et barn, er bekreftet smittet med covid-19 i løpet av torsdag. Som følge av dette er 25 barn i 7. klasse ved Jaren skole satt i smittekarantene. Foreldre og foresatte er informert om situasjonen og elevene testes i løpet av torsdag.

Ukjent smittevei for mann i 20-årene

Onsdag meldte vi om en smittet mann i 20-årene. Mannen er bruker ved en annen enhet innenfor Tilrettelagte tjenester. Til sammen er fem personer satt i smittekarantene, to av disse er ansatte ved enheten.

– Smittevegen er ukjent. Mannen skal torsdag ha moderate symptomer, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Siden han var kunde ved Kiwi Jaren mens han trolig var smittsom, ba vi onsdag om at andre kunder i butikken i de aktuelle tidsrommene om å teste seg dersom de får symptomer. Dette gjelder kunder som var innom butikken tirsdag 6. april i tidsrommene 11.00–11.30 og 15.30–16.00.

Tidkrevende smittesporingsarbeid etter dødsfall

Kommuneoverlege Løken forteller at det har gått mye tid til smittesporing rundt smittetilfellet med dødsfallet tirsdag 6. april.

– Det viser seg at det fredag 26. mars, muligens også 27. mars, ble avholdt store arrangementer på mannens eiendom, i strid med gjeldende smittevernregler med forbud mot arrangementer. Denne saken drøfter vi med Helsedirektoratet. Trolig vil vi i Gran kommune anmelde forholdet, sier Løken.