Kreftkoordinatoren kan
- gi informasjon, råd, veiledning og støtte til kreftsyke og pårørende
- gi informasjon knyttet til diagnose, behandling, rehabilitering, lindring og omsorg ved livets slutt
- komme på hjemmebesøk for samtale og veiledning
- legge til rette for en lettere hverdag for den kreftrammede og de pårørende
- kontakte andre aktuelle instanser der det er behov, eller henvise til andre
Tjenesten er gratis, og du trenger ingen henvisning fra lege for å ta kontakt.
Hvem er kreftkoordinator i Gran?
Kreftkoordinator i Gran kommune er Christine Ruden. Hun er tilgjengelig mandag og tirsdag, og annenhver onsdag (oddetallsuker).
Du finner telefonnummer og e-postadresse under kontaktinfo på denne siden.
Hjelpemidler
Under sykdomsperioden kan du ha behov for enkle hjelpemidler hjemme. Du kan lese mer om hjelpemidler her.
Pasientforeninger
Det finnes mange foreninger som representerer kreftrammede og pårørende. Foreningene har et bredt tilbud med blant annet faglige og sosiale samlinger, kurs og konferanser.
På Kreftforeningens nettsider finner du oversikt over aktuelle pasientforeninger.
Treffpunkt for barn og unge
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme.
Treffpunkt er et tilbud for barn og ungdom mellom 6 og 16 år i regi av Kreftforeningen.
På Kreftforeningens nettsider finner du informasjon om treffpunkter for barn og ungdom.
Brosjyrer
Kreftforeningen har brosjyrer om flere temaer som for eksempel ulike kreftdiagnoser og behandlinger, rettigheter, pårørende, barn og ungdom og kreftforeningens tilbud.
Brosjyrene finnes på en flere språk. Du finner brosjyrene på Kreftforeningens nettsider.
Økonomisk støtte fra Kreftforeningen
Kreftforeningen gir økonomisk støtte til kreftpasienter som har økonomiske vanskeligheter på grunn av sykdom og behandling. For å få støtte må du være under behandling, rehabilitering eller ha omfattende senskader etter sykdom og behandling.
Pårørende kan også søke om støtte, og unntaksvis gis det også støtte til etterlatte. Du kan lese mer om støtteordningen og hvordan du søker, på Kreftforeningens nettsider.
Kreftforeningens rettshjelp
Kreftforeningen tilbyr gratis juridisk rådgivning for kreftpasienter og pårørende.
Du kan lese mer om Kreftforeningens rettshjelp, på Kreftforeningens nettsider.
Kreftforeningens rådgivningstjeneste
Kreftforeningens rådgivertjeneste er et tilbud til alle som trenger informasjon om kreft og kreftrelaterte temaer. Her kan du få råd og veiledning om dine rettigheter og muligheter.
Du kan lese mer om rådgivningstjenesten på Kreftforeningens nettside.
Rehabiliteringstilbud ved Unicare Helsepartner
Unicares rehabiliteringstilbud for kreftrammede skal bidra til økt trygghet, selvstendighet og mestringsevne. Du kan lese mer om tilbudet på Unicares egne nettsider.
Det er tilbudene ved Landaasen og Steffensrud som er nærmest Gran.
Rehabiliteringstilbud ved Ringen rehabiliteringssenter
Ringen rehabiliteringssenter ligger mellom Moelv og Brøttum i Innlandet. Ringens tverrfaglige team består av lege, kreftsykepleier, sykepleier, fysioterapeut, idrettspedagog, ergoterapeut, sosionom og klinisk ernæringsfysiolog.
Treningsmetodene som brukes ved kreft er i hovedsak gruppebasert, men tilpasses alltid på individuelt nivå. I tillegg utarbeides det et individuelt treningsprogram ut ifra målsetning og anbefalinger omkring den aktuelle kreftdiagnosen.
Du kan lese mer om tilbudet på nettsidene til Ringen rehabiliteringssenter.
Kurstilbud ved Montebellosenteret
Montebellosenteret er en nasjonal helseinstitusjon for kreftpasienter og pårørende. Formålet er å gi hjelp til livsmestring ved å tilby ulike kurs tilrettelagt for deg som har, eller har hatt kreft. Montebellosenteret har også tilbud til familier med barn. Du kan ta med deg pårørende på kursene.
Montebellosenteret ligger på Mesnali i Ringsaker Kommune. For å kunne delta på kursene må du være selvhjulpen i det daglige. Du søker selv, men må legge med legeerklæring fra fastlege eller sykehuslege.
Du kan lese mer om tilbudet på nettsidene til Montebellosenteret.
Pleiepenger for å pleie sykt barn
Pleiepenger skal erstatte tapt arbeidsinntekt når du har omsorg for et barn som trenger kontinuerlig tilsyn og pleie på grunn av sykdom eller skade. Les mer om pleiepenger på Navs nettsider.
Pleiepenger i livets sluttfase
Pleiepenger skal erstatte arbeidsinntekt når du må være borte fra jobb for å ta vare på en person i livets sluttfase. Du kan ha rett til pleiepenger i opptil 60 dager.
Dagene du bruker er ikke forbeholdt de siste dagene i personens liv, de kan brukes i hele den siste fasen av livet. Den som er syk må pleies i et privat hjem, for eksempel hjemme hos deg eller hjemme hos den som er syk. Hvis den som er syk er innlagt på sykehus eller en annen institusjon, har du ikke rett til pleiepenger.
Du kan lese mer om pleiepenger i livets sluttfase, på Navs nettsider.