Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 10. april 2021 kl. 16:48

Informasjon om koronavirus

Les mer

Mindre testing og smitte uka før påske

Til sammen ble totalt 362 Gran-innbyggere testet for covid-19 i uke tolv. Dette utgjør 2,7 prosent av befolkningen i kommunen. Det er et lavere antall enn de foregående to ukene, hvor vi har testet om lag fem prosent av befolkningen per uke.

Kommuneoverlege Are Løken og fag- og kvalitetsutvikler i Helse og omsorg, Kristin Woxen, mars 2021

Kommuneoverlege Are Løken og fag- og kvalitetsutvikler i Helse og omsorg, Kristin Woxen.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Dette har sammenheng med at det er lite luftveisinfeksjoner for tiden, men først og fremst har det vært færre smittetilfeller og mindre behov for testing etter sporing. Verken barnehager, skoler eller bedrifter har vært rammet og det foregår ingen arrangementer eller samlinger i kommunen vår. Skarpe tiltak virker, sier kommuneoverlege Are Løken.

Status i Gran

Til sammen har 105 personer bosatt i Gran vært bekreftet smittet med covid-19 siden pandemien startet. Nå er 101 av disse friskmeldte.

For øyeblikket er 2 personer i isolasjon fordi de er smittet med viruset, og 11 personer er i smittekarantene som nærkontakter. I tillegg er 50 personer i innreisekarantene. Vi har ingen i ventekarantene.

Nytt dødsfall på grunn av covid-19

Tidligere i år måtte vi dessverre melde at en person bosatt i kommunen vår var død på grunn av covid-19. Nå har vi fått bekreftet at enda en person er død på grunn av viruset. Vedkommende ble smittet i januar og døde søndag 28. mars, etter et langt sykehusopphold.

– Dette var en trist nyhet å få. Tankene våre går nå til de på­rørende. Den avdøde var en eldre person og derfor i risikogruppe når det gjelder alvorlig forløp av covid-19, sier kommuneoverlege Are Løken.