– Vi ser mange positive muligheter med det å slå oss sammen til Grymyr oppvekstsenter. Både barnehage-ungene og skole-elevene gledet seg til oppstart, forteller rektor Martine Dalby Mathisen og konstituert barnehagestyrer Stine Bakken.

I god tid før skolestart flyttet barna fra tidligere Leikvoll barnehage inn i skolelokalene på Grymyr, og fikk dermed tid til å bli kjent i bygget og området før skolestart 21. august. Det tok noe lenger tid enn planlagt å få barnehagelokalene klare, så en periode før skolestart fikk barnehagen bruke skolens lokaler. 

– Her har vi mye større plass enn vi hadde tidligere. Barna har kost seg veldig i nye lokaler så langt, sier Stine.

Grymyr oppvekstsenter 2023

Nye toaletter i barnehagen ved Grymyr oppvekstsenter.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Til skolestart kunne barnehagen flytte inn skikkelig, med oppussede og tilpassede lokaler for barnehage-drift. Det er også kommet på plass et inngjerdet lekeområde ute, for de minste barna.

I tillegg skal både skole og barnehage dele på noen arealer i bygget; gymsal, bibliotek , storkjøkken og auditorium. 

– Grymyr oppvekstsenter er også nytt for skoleelevene. Inntrykket er at de har vært spente og gledet seg til å få barnehage-barna hit. I løpet av sommeren har flere nysgjerrige elever vært innom og tittet, forteller Martine.

Lederduoen på Grymyr oppvekstsenter 2023

Martine Dalby Mathisen er rektor og Stine Bakken er konstituert styrer ved Grymyr oppvekstsenter.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune