Tirsdag 6. april fikk vi bekreftet at en ungdom bosatt i Gran kommune er smittet med covid-19. Vedkommende ble smittet etter å ha vært på privat besøk i en annen kommune i påsken.

Til sammen er sju personer satt i smittekarantene som nærkontakter, fire av disse er bosatt i Gran kommune.

– Vi vil minne om at vi i Gran er anbefalt å unngå å ha besøk eller reise på besøk, sier kommuneoverlege Are Løken.

Nytt covid-dødsfall i Gran

Tirsdag fikk vi også melding om et covid-19-dødsfall. En mann i 60-åra, bosatt i Gran, er død etter å ha vært syk med koronavirus. Vedkommende var ikke testet for koronavirus før han døde, men det er bekreftet i etterkant at han var smittet med viruset.

– Dette var en lei beskjed å få og våre tanker går nå til de pårørende. Vi blir igjen minnet om hvor farlig viruset kan være og hvor viktig det er at vi holder ut med de strenge tiltakene en stund til, sier Løken.

Deltakere i arrangementer 26. og 27. mars bør ta koronatest

Gran kommune er blitt kjent med at det ble avholdt to arrangementer, fredag 26. og lørdag 27. mars, på mannens eiendom. Vi vet ikke hvor mange og hvem som har deltatt i arrangementet, men ber deltakerne om å ta en koronatest så snart som mulig.

Kiwi-kunder bør ta koronatest hvis de får symptomer

Vi har et nytt smittetilfelle i dag, onsdag 7. april. Smittesporingsarbeidet er foreløpig ikke ferdig. Den smittede er en mann i 20-åra og er bosatt i Gran kommune.

Den smittede var innom Kiwi-butikken på Jaren ved to anledninger tirsdag 6. april. Som en del av en miljøundersøkelse, ber vi andre personer som var innom butikken i tidsrommene 11.00–11.30 og 15.30–16.00 om å være obs og ta en koronatest hvis de får symptomer på koronavirus. Du er ikke i karantene selv om du var innom butikken i disse tidsrommene. Du trenger heller ikke å bestille test hvis du ikke får symptomer.