Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 24. sep. 2021 kl. 14:05

Informasjon om korona

Nyheter om koronasituasjonen

Koronavaksine 2021

I uke 38 starter vi å vaksinere barn og unge i alderen 12–15 år

Forrige uke informerte regjeringen om at de åpner for koronavaksinering av barn og unge i alderen 12–15 år. I Gran kommune planlegger vi for å starte med vaksinering av elever på ungdomsskolen i uke 38. Det vil si elever født i 2006, 2007 og 2008.

Fotballtrening med Gran IL

Fritidsaktiviteter for barn som vanlig fra uke 36

I to uker har fritidsaktiviteter for barn og unge vært satt på vent på grunn av høy smittespredning i Gran, særlig i den nevnte aldersgruppen. Fra mandag 6. september gjelder ikke denne anbefalingen lenger. Det betyr at aktiviteten kan gå som vanlig. Det er viktig at barn og unge kan gjenoppta et mest mulig vanlig fritidsliv.

Moen skole

Færre skoleelever smittet de siste dagene

Denne uken har det vært nye smittede i Gran hver dag, men antall nye smittede blant elever i grunnskolen ser nå ut til å være synkende. At alle skoleelever blir testet for viruset ukentlig i en periode gir god kontroll over smitten og er med på å bremse videre smitteutvikling.

Testing av covid-19

Felles plan for testing og smittesporing

I Gran kommune testes nå alle skoleelever for viruset hver uke i en periode.

Samtidig arbeides det med en felles plan for Gran og Lunner for videre håndtering av den økte smitten. Hovedmålet med denne planen er å sikre test- og sporingskapasiteten i kommunene, og samtidig fortsette arbeidet for å bremse smittespredningen.

Testing av covid-19

Starter testing av alle skoleelever

For å bremse smittespredningen av covid-19 i kommunen vår, vil vi i Gran kommune teste alle skoleelever for viruset hver uke i en periode.