Trinnvis sammen – raskere hjelp til traumeutsatte barn

Illustrasjonsbilde tatt av Shlomaster fra Pixabay
Gran kommune er med i en nasjonal forskningsstudie for å hjelpe familier med barn som har psykiske plager etter vonde opplevelser. Behandlingsmetoden som testes heter Trinnvis sammen.
Hvem kan få tilbudet?
Tilbudet er for barn mellom syv og tolv år som har opplevd skremmende hendelser og sliter med ettervirkninger. Dette kan for eksempel være ulykker, alvorlig mobbing, seksuelle overgrep, brå død av en nærstående, eller å ha vært vitne til eller utsatt for vold. Foreldre og barn må kunne norsk, da behandlingen foregår på norsk.
God hjelp fra terapeut
Blir man vurdert som aktuell kandidat for forskningsprosjektet så kan man enten bli trukket til å få betingelsen «behandling som vanlig» (TAU- Treatment as usual), eller betingelsen Trinnvis-sammen. Uansett hvilken betingelse barnet får, vil det motta god hjelp fra en terapeut i kommunen.
I Trinnvis sammen-betingelsen blir foreldre eller foresatte tett involvert i behandlingen og får en viktig rolle for å hjelpe barna, i samarbeid med kommunal terapeut. Det reduserer behovet for profesjonelle hjelpere og styrker samtidig forståelsen og båndet mellom foreldre og barn.
Spørsmål?
Er du nysgjerrig, eller ønsker å vurdere om barnet ditt, eller et barn du kjenner kan være med i studien? Ta kontakt med Marte Brenne Nordstoga, kommunepsykolog i Gran, på telefon 40 91 59 26.
Forskningsstudiet gjennomføres av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og du finner mer informasjon om behandlingsmetoden på NKVTS sin hjemmeside (nkvts.no). Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.
Sist oppdatert