Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 3. aug. 2021 kl. 10:14

Informasjon om koronavirus

Les mer

Over 40 personer i smittekarantene i Gran

På ettermiddagen andre pinsedag fikk vi bekreftet at en elev ved Hadeland videregående skole er smittet med covid-19. Eleven er ikke bosatt i Gran kommune og er smittet utenfor hadelandsregionen. 

Hadeland videregående skole mars 2021

Hadeland videregående skole.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Som følge av dette smittetilfellet er 41 personer tilknyttet Hadeland videregående skole, satt i smittekarantene som nærkontakter. Deres husstandsmedlemmer er i ventekarantene.

– Alle nærkontakter testes tirsdag 25. mai. Hvis testene er negative, kan husstandsmedlemmer gå ut av ventekarantene, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Han legger til at personer som har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene, som er fullvaksinerte eller har fått første vaksinedose for minst tre uker siden, ikke trenger å gå i ventekarantene.

Vi bør fortsatt ha lite sosial kontakt

Kommuneoverlegen opplyser at skolen fortsetter på gult nivå når det gjelder smitteverntiltak.

Torsdag 27. mai åpner regjeringen for neste trinn i gjenåpningen av landet, noe som betyr flere lettelser i de nasjonale koronatiltakene. Løken minner om at det likevel er viktig å ha lite sosial kontakt i en tid framover.

– Man bør ikke oppsøke arrangementer i andre kommuner, hvis man bor i en kommune med høyt smittetrykk. Det er flere smitteutbrudd i kommuner nord for oss, der de fleste tilfellene er knyttet til fest og sosiale sammenhenger, sier Løken.

Status for smittesituasjonen

Dette er oversikt over smittesituasjonen i Gran kommune, per 25. mai:

  • totalt testede personer: 12 513

  • personer som har testet positivt for covid-19: 141
  • friskmeldte: 136
  • antall personer i isolasjon med bosted/opphold i Gran: 0
  • antall nærkontakter i karantene med bosted/opphold i Gran: 43
  • antall personer i innreisekarantene med bosted/opphold i Gran: 32