Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 10. april 2021 kl. 16:48

Informasjon om koronavirus

Les mer

Smitten går ned i Gran - tilbake til gult nivå for to barnehager

Etter noen uker med økende smitte av covid-19 i kommunen vår, ser det nå ut til at trenden snur. I Gran har vi nå til sammen ni personer i isolering med koronasmitte og 72 personer i karantene fordi de er nærkontakter til en smittet.

Kommuneoverlege Are Løken, mars 2021

Kommuneoverlege Are Løken.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Lokalt i Gran er situasjonen bedret i løpet av uke elleve. Selv om vi opplever mindre smitte enn de foregående ukene, er situasjonen skjør. Vi får stadig melding om nye nærkontakter fra bo- og arbeidsmarkedsregionen rundt Oslo og fra Ringerike, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Mann i 20-åra smittet

Søndag 21. mars fikk vi bekreftet at en mann i 20-åra er smittet med covid-19. Smitten er sporet tilbake til et familiemedlem. Mannen var allerede i smittekarantene som nærkontakt og er nå satt i isolasjon. Han skal ha lette luftveissymptomer.

To barnehager tilbake på gult nivå denne uka

Bergseng bondegårdsbarnehage og Trulserudenga barnehage ble satt på rødt nivå forrige uke på grunn av smitte. Bergseng er tilbake på gult nivå fra mandag 22. mars. Det ble forrige uke gjort en miljøundersøkelse i barnehagen, som følge av at en ansatt ble bekreftet smittet. Alle prøvene er besvart og ingen flere er smittet med viruset.

Alle som har vært i smittekarantene på grunn av smittetilfellene i Trulserudenga barnehage tok koronatest nummer to fredag 19. mars. Alle har nå fått svar og ingen flere er smittet. Det betyr at barnehagen nå kan gå over til gult nivå igjen fra onsdag 24. mars.

– Det er svært gledelig at ingen flere er smittet og at barnehagene kan drives på gult nivå igjen. Dette er viktig både for barn, foreldre og ansatte i barnehagene, sier Løken.

Ikke flere smittet ved Hadeland videregående skole

Forrige uke ble det påvist covid-19 hos en ansatt og en elev ved to ulike avdelinger ved Hadeland videregående skole. Begge ble smittet av medlemmer i nær husstand. Som følge av smittetilfellene ble flere klasser og ansatte satt i karantene. I løpet av uke ble det påvist smitte hos ytterligere tre elever ved skolen.

I helga har vi fått svar på samtlige tester - også på de såkalte re-testene som tas sjuende dag i karantenetiden. De viser at det ikke er ytterligere smitte blant elever og ansatte ved skolen. Dermed er alle elever og ansatte som ble definert som nærkontakter nå ute av karantene.

– Vi er glade for at alle testresultater nå har gitt negative svar. Det viser at ved å reagere raskt og sette et tilstrekkelig antall i karantene når en smittesituasjon oppstår, kan vi lykkes med å slå ned smitten raskt, sier Løken.

Skolen drives på rødt tiltaksnivå fram til påske. Torsdag denne uka skal skoleledelsen, kommuneoverlegene og beredskapssjefen i Innlandet møtes for å vurdere hvilket tiltaksnivå skolen skal være på etter påske.