Hopp til hovedinnholdet på siden

Sykehuset Innlandet er fortsatt positive til lokalmedisinsk senter på Gran

Fredag 14. juni møttes representanter fra Sykehuset Innlandet, Lunner kommune og Gran kommune. Møtet handlet om lokalmedisinsk senter på Hadeland, med desentraliserte sykehustjenester. Hva betyr ny sykehusstruktur i Innlandet for etableringen av et lokalmedisinsk senter på Sagatangen?

Tre menn foran et mursteinsbygg med vinduer.

Lunner-ordfører Harald Tyrdal (fra venstre), Geir Kristoffersen fra Sykehuset Innlandet og Gran-ordfører Willy Westhagen. Foto: Kine Vik-Erstad/Gran kommune ©Gran kommune

Geir Kristoffersen har ansvaret for prehospitale og desentraliserte tjenester i Sykehuset Innlandet. Han kunne fortelle at sykehuset fortsatt er positive til å etablere lokalmedisinsk senter på Gran. Samtidig opplyste han at de ikke kan konkludere om innholdet i tjenesten før om ett års tid.

– Vi er fortsatt entusiastiske med tanke på et lokalmedisinsk senter på Gran. Samtidig må vi være realistiske når det gjelder tidshorisonten. Neste år vil vi ha et bedre bilde av hva tjenesten skal inneholde, sa Kristoffersen i møtet.

Sykehuset har i dag noen sentraliserte sykehustjenester i samme bygg som Gran legesenter, bak Granvang i Gran.

Kan bli flere funksjoner

Flere av politikerne til stede i møtet uttrykte noe bekymring knyttet til å vente ett år med å avklare hva et lokalmedisinsk senter kan inneholde.

Morten Lang-Ree fra sykehuset, forsikret møtedeltakerne om at det ikke er noen risiko knyttet til å vente ett år med å si mer om innholdet.

– Sannsynligheten er større for at tjenesten kan inneholde mer enn den gjør på Gran i dag, enn mindre. Derfor bør vi ikke lage en romplan ut fra dagens funksjoner, mente han.