Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl. 11:12

Informasjon om koronavirus

Les mer

To nye smittede - ingen flere i karantene

Søndag kveld fikk vi bekreftet at to innbyggere er smittet med covid-19. De to er nærkontakter av den smittede ansatte ved Solgløtt, som vi meldte om mandag 19. april. 

Testbrakke

Testing for covid-19 skjer i brakker utenfor legevakten for Lunner og Gran.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

De to ble testet for andre gang, etter å ha utviklet lette luftveissymptomer.

– Siden de to har vært i smittekarantene siden 19. april, er ingen flere personer satt i karantene som følge av disse smittetilfellene, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Endret tiltaksnivå fra og med tirsdag

Fra og med 27. april gjelder nasjonale tiltak i Gran kommune. De to siste smittetilfellene endrer ikke kommuneoverlegens anbefaling om dette.

– Smittetilfellene er godt rammet inn og vi har kontroll over situasjonen. Derfor har vi ikke lenger behov for en egen lokal forskrift i Gran. De nasjonale tiltakene som gjelder er også nokså strenge og alle innbyggere anbefales fortsatt å begrense sosial kontakt, sier Løken.

Sjuende klasse på Sanne skole ute av karantene

I helga fikk vi videre bekreftet at alle elever i sjuende klasse på Sanne skole har fått svar på andre koronatest. Ingen flere er smittet med covid-19 i klassen.

Status i Gran kommune

Mandag er åtte personer bosatt i Gran kommune smittet med covid-19 og i isolasjon. Fire av disse er ute av isolasjon tirsdag.

Til sammen er sju personer i smittekarantene. 47 personer er i innreisekarantene.