En av de smittede jobber på Skjervum

En av de smittede er en kvinne som jobber på Skjervum, ved avdeling to. Hun satt allerede i karantene som følge av utbruddet. Vedkommende har kun én nærkontakt, som nå er satt i karantene.

Den andre smittede er en kvinne i 50-åra. Smittekilden her er den samme som ved Skjervum-utbruddet. Sju nærkontakter av kvinnen er nå satt i karantene. Noen av disse har symptomer og skal testes for covid-19 i løpet av onsdag.

Smitten kommer fra utlandet

Arbeidet til kommunens smittesporingsteam gir oss grunn til å tro at smitten kommer fra utlandet. To av de smittede i utbruddet har vært i kontakt med personer som har vært utenfor Norge.

– Vi har ingen indikasjon på at noen har brutt reglene om innreisekarantene. Så er det dessverre slik at krav om testing før innreise og i tillegg ved ankomst Norge først kom 1. januar i år. Det betyr at personer kan ha gjennomført innreisekarantene i ti dager og ikke måttet teste seg i løpet av perioden.  De kan likevel ha vært smitteførende både under og etter innreisekarantenen uten å vite om det, tross for at de kanskje ikke har hatt symptomer selv, forteller kommuneoverlege Are Løken.

Status i Gran kommune

Til sammen har vi nå ti personer smittet med covid-19 som er bosatt i Gran kommune. 86 personer er i karantene som nærkontakter. Vi har også 99 personer i innreisekarantene, med oppholdssted i Gran.