Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 3. aug. 2021 kl. 10:14

Informasjon om koronavirus

Les mer

Tre nye smittetilfeller i helga - og skoleklasse er ute av karantene

I løpet av helga har vi fått bekreftet tre nye smittetilfeller med covid-19 i kommunen vår.

Testing av covid-19

Testing av covid-19 skjer hos legevakten for Lunner og Gran.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Den ene smittede er en mann i 60-årene. Mannen testet positivt med hurtigtest hos legevakta, etter å ha fått symptomer.

– Vedkommende har foreløpig ukjent smittevei. Han er trolig smittet på jobb i en annen kommune, opplyser kommuneoverlege Are Løken.

Fem personer er satt i karantene som nærkontakter, én av disse bor i Gran.

Testet positivt etter å ha blitt syk

En annen mann bosatt i Gran har testet positivt på covid-19, etter å ha blitt syk med luftveissykdom. Vedkommende er innlagt på sykehus. Som følge av dette er fire personer satt i smittekarantene som nærkontakter. I tillegg er fem husstandsmedlemmer av nærkontaktene satt i ventekarantene.

– Vi gjør i tillegg en miljøundersøkelse ved et av legesentrene i kommunen, hvor vi tester aktuelle personer, opplyser Løken.

Smittet i annen kommune

En mann i 20-åra som er midlertidig bosatt i Gran kommune, har testet positivt for covid-19.

– Mannen er smittet i jobbsammenheng i annen kommune, opplyser kommuneoverlegen.

Den smittede er isolert på egnet sted utenfor hjemmet. Til sammen er sju personer satt i smittekarantene som nærkontakter og tre personer er i ventekarantene. To av nærkontaktene bor utenfor Gran kommune.

Skoleklasse ute av karantene

Forrige uke meldte vi om en smittet elev i en klasse ved Gran ungdomsskole. Nå har hele klassen testet negativt for koronavirus for andre gang og er ute av karantene.

Karantenesatte nærkontakter på det aktuelle fotballaget og korpset har testet negativt på første test. Alle ble testet på nytt søndag og vi venter på svar på disse testene.