Vi får lov til å bruke inntil ti prosent av vaksinedosene vi får til å vaksinere ansatte i skoler og barnehager. Det betyr at vi har om lag 250 doser å prioritere til dette formålet.

Prioriterer ansatte i videregående og ungdomsskole

Det er ansatte i videregående skole og ungdomsskolen, i aldersgruppen 25–45 år disse dosene prioriteres til.

Bakgrunnen for denne prioriteringen er at det er høyere risiko for å få smitte inn i disse skolene, fordi elevene i denne aldersgruppen er mer mobile og kan ha et stort sosialt nettverk. 

Innbyggere over 45 år vil mest sannsynlig få et tilbud om koronavaksine før skolestart og trenger derfor ikke å bli ytterligere prioritert på grunn av yrke. Det er derfor vi prioriterer ansatte i aldersgruppen 25–45 i denne sammenhengen.

Vaksineres i uke 32

Ansatte som skal få koronavaksine på grunn av denne prioriteringen, vil få første vaksinedose torsdag i uke 32 - altså 12. august. De dette gjelder vil få beskjed fra sin leder.

Du trenger ikke å ta kontakt med vaksinetelefonen eller ansatte i vaksinegruppa. De som prioriteres vil få all informasjonen du trenger om oppmøtested og tidspunkt når det nærmer seg. 

Du prioriteres i kommunen du jobber

Hvis du skal prioriteres i vaksinekøen som ansatt i skole, skjer dette i kommunen der du jobber og ikke i kommunen hvor du bor. 

Ønsker du vaksine? Takk ja når du får invitasjon

Mange innbyggere vil få tilbud om koronavaksine i løpet av sommeren. Får du invitasjon til vaksinering på grunn av alder eller underliggende sykdom i sommer, takk ja hvis du ønsker å få vaksinen.

Dersom du takker nei til invitasjonen, kan det ta noen uker før du får ny invitasjon.