Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl. 08:49

Informasjon om koronavirus

Les mer

Grete var først usikker på om hun ville ta koronavaksinen. Nå har hun fått sin første dose

Onsdag 27. januar begynte vi i Gran kommune å vaksinere hjemmeboende over 85 år, mot koronavirus. Grete Hagen var en av dem som fikk første vaksinedose.

Koronavaksine 2021

Grete Hagen var en av de første innbyggerne som bor hjemme, som fikk koronavaksine i Gran kommune. Her sammen med sykepleier Ann Kristin Kjensberg.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

– Jeg har vært litt usikker på om jeg ville ta koronavaksinen. Etter å ha lest mye om vaksinen og fått god informasjon fra helsepersonell i kommunen, bestemte jeg meg for å ta imot tilbudet, sier Grete Hagen.

Onsdag 27. januar var hun på plass i storstua ved Marka helse- og omsorgssenter. Der var sykepleiere fra alle tre avdelinger ved sykehjemmet og fra hjemmetjenesten til stede for å vaksinere  innbyggere mot koronavirus. Denne gangen var det hjemmeboende over 85 år som mottar hjemmetjenester som sto for tur.

Nå håper Grete at vi snart kan åpne samfunnet og vær mer sammen med hverandre igjen.

Gleder seg til å klemme barnebarn

Grete er opprinnelig fra Danmark, men har bodd 64 år i Norge - nærmere bestemt Vestre Gran. I dag bor hun i Markadompa.

Vanligvis er Grete en sosial person, som blant annet er aktiv i foreningsliv.

– Jeg savner å være mer ute blant folk. I foreningen hvor jeg er med, har vi ikke hatt møter siden mai i fjor. Det har heller ikke blitt noe formiddagstreff eller venninnebesøk på en lang stund, sier hun.

Noe av det Grete gleder seg mest til, er å klemme sine nærmeste.

– Jeg hadde besøk av barnebarnet mitt på elleve år i romjula. Da sa han at "når koronaen er over skal vi klemme i én time". Jeg lurte på om ikke han syntes det var litt lenge. Svaret var "Ikke når det gjelder deg, farmor", forteller Grete.

Koronavaksine 2021

Sykepleier ved Marka helse- og omsorgssenter, Ann Kristin Kjensberg, gjør koronavaksinen fra BioNTech og Pfizer klar til bruk.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Presisjonsarbeid for sykepleierne

Ann Kristin Kjensberg er sykepleier ved avdeling to på Marka. Hun var blant dem som bidro i vaksineringen onsdag. 

– Vi er opptatt av å følge retningslinjene til punkt og prikke, og er derfor svært nøye når vi trekker opp vaksinene. Selv om jeg har lest prosedyren mange ganger på forhånd, leser jeg den hver gang jeg trekker opp også, forklarer hun.

Hun legger til at sykepleierne trekker opp seks doser fra hvert hetteglass med koronavaksine.