Hopp til hovedinnholdet på siden

Kommunestyret vedtok videreføring av skisseprosjektets anbefalinger

Da kommunestyret møttes 14. november 2019, var nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sagatangen én av sakene til behandling. Et enstemmig kommunestyret valgte å gå videre med skisseprosjektets anbefalinger til prosjektering for anbudsrunde.

Foreløpig skisse som antyder hvordan nytt helse- og omsorgsbygg kan bli.

Foreløpig skisse, per oktober 2019, som antyder hvordan nytt helse- og omsorgsbygg kan bli. Illustrasjon: Longva Arkitekter

Fram til september 2019 jobbet prosjektet «nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sagatangen» med mulighetsstudie og skisseprosjekt. Longva arkitekter AS og Silvinova (massivtre-kompetanse) var engasjert som rådgivere. 

Utredningsarbeidet ble konsentrert om kommunens behov for heldøgns omsorgsplasser i institusjon og omsorgsboliger, i tillegg til legekontorer (se egen politisk sak 28/19 fra møtet 3. april 2019) og dagaktivitetssenter.

Mulig integrering av desentraliserte spesialisthelsetjenester

Sykehuset Innlandet var ikke kommet så langt i sin strukturprosess at de kunne delta i denne utbyggingsfasen. Derfor var prosjektets oppdrag avgrenset til «mulig integrering av desentralisert spesialisthelsetjenester fra Sykehuset Innlandet ivaretas i mulighetsstudie og skisseprosjekt.» (se vedtak k-sak 95/18).

Vedtaket i kommunestyresak 22/19 - i møtet 14. november 2019

  1. Kommunestyret vedtar å videreføre prosjektet (investeringsprosjekt 619 og 690) på grunnlag av de forutsetninger og rammer som det er gjort rede for i saksframlegg med vedlegg. Videreføringen forutsetter at prosjektet får investeringstilskudd fra Husbanken.
  2. Prosjektets totalramme for gjenstående prosjektering og bygging justeres i samsvar med skisseprosjektets kalkyle til 352,9 mill. kroner. Endringen 18,8 mill. kr finansieres med økt investeringstilskudd, 9,5 mill. kr; økt momskompensasjon 3,8 mill. kr, og økt låneopptak 5,5 mill. kr. Endringen innarbeides i budsjett og økonomiplan 2020-2023. Uspesifiserte salgsinntekter 25,0 mill. kr, beholdes uendret.
  3. Prosjektets romprogram utvides med 18 omsorgsboliger. Prosjektets totalramme for gjenstående prosjektering og bygging, økes med ytterligere 43 millioner kroner i tillegg til endringene i vedtaksledd 2, til 395,9 mill. kroner, og økningen finansieres med økt investeringstilskudd 26,9 mill. kr, økt momskompensasjon 8,6 mill. kr, og økt låneopptak 7,5 mill. kr. Endringen innarbeides i budsjett og økonomiplan 2020-2023.
  4. Rådmannen gis fullmakt til å kunngjøre tilbudskonkurranse, og kommer tilbake til kommunestyret med sak om tildeling av kontrakt dersom ingen tilbud ligger innenfor totalrammen i vedtaksledd 3.
  5. Utvidelsen med 18 omsorgsboliger innebærer bygging av 4. etasjer. Kommunestyret ber rådmannen om å igangsette en endring av reguleringsplanens bestemmelse om maks 3 etasjer.  
  6. Samarbeidet med Sykehuset Innlandet om utvikling av lokalmedisinsk senter på Sagatangen videreføres, med mål om å bygge best mulig integrerte lokaler for distriktspsykiatri og somatiske tjenester.
  7. Det må etableres tilstrekkelig HC-parkering i umiddelbar nærhet til inngangen.
  8. Rådmannen holder formannskapet løpende oppdatert om prosjektet gjennom en fast informasjonssak i formannskapets møter.
  9. Teknisk kartlegging av bygningene på Skjervum helse- og omsorgssenter igangsettes. Rådmannen legger fram sak med vurdering av salg og annen bruk innen våren 2021.

Her kan du lese alle sakspapirer fra møtet.

Investeringsprosjekt 690 Nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sagatangen – videreføring til anbudskonkurranse (11-2019)

Skisseprosjekt - rapport (11-2019)

Mulighetsstudie - rapport (11-2019)

Beskrivelse av behov for heldøgns omsorg i Gran kommune mot 2024 og 2040 (11-2019)