Hopp til hovedinnholdet på siden

Fjorda

Fjorda er et eldorado for padling og friluftsliv. Området har noen tilrettelagte leirplasser, og kommunen har egen oppsynsmann i området.

Fjorda ligger i Bjoneroa, på vestsiden av Randsfjorden. Fjorda er sammensatt av flere små og store vann som henger sammen med sund og naturlige kanaler. Det største vannet heter Velmunden. 

Utleie av kano

Du kan leie kano hos Vestland kanoutleie.

Parkering

Det er en parkeringsplass i Storgrunnvika og ved Hauken. 

Om når og hvor du kan tenne bål og ansvar ved bålbrenning

På Fjorda er det gitt dispensasjon fra det generelle forbudet mot å bruke åpen ild i skog og utmark. Det betyr at du kan brenne bål i Fjorda-området også mellom 15. april og 15. september - på bestemte steder.

Bålbrenning kan kun skje på områder merket blått i kartet over Fjorda. En person må være ansvarlig for bålbrenningen. Det innebærer at du må

  • sette deg inn i reglene som gjelder
  • laste ned skjemaet "Bålbrenning på Fjorda" på din mobiltelefon eller printe skjemaet ut, signere dette og ha det med deg på tur. Slik at du kan vise det fram ved en eventuell inspeksjon i området.

I tørre perioder blir det innført totalforbud mot bålbrenning på Fjorda. Dersom dette blir aktuelt finner du informasjon på oppslag i området, og her på Gran kommunes nettside. 

I skjemaet "Bålbrenning på Fjorda" finner du også vedtekter og kart over området.

Else Hagen Lyngstad

rådgiver idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv
else.hagen.lyngstad@gran.kommune.no
90 88 72 74