Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl. 11:12

Informasjon om koronavirus

Les mer

Jordmortjenesten

Jordmortjenesten tilbyr svangerskapskontroll for å bidra til god helse under graviditet. 

Informasjon om å være gravid i koronatider

Det er foreløpig lite som tyder på at gravide, barn og unge er særlig utsatt for alvorlig koronavirussykdom, skriver Folkehelseinstituttet. Om koronaviruset kan smitte fra mor til barn før, under eller etter fødsel er usikkert. Viruset smitter først og fremst ved dråpe- og kontaktsmitte. Smitten ser ikke ut til å gå over morkaken og vil ikke påvirke det ufødte barnet. Råd for å forebygge smitte hos gravide er de samme som for befolkningen for øvrig: god håndhygiene og begrense kontakt med andre utenom familien.

Oppfølgingen av gravide påvirkes og mange vil oppleve å få flyttet timen sin, eller blir ringt til i stedet for. Vi vil råde gravide til å fokusere på gleden over det nye livet som skal komme til verden. Er du engstelig, skal du ikke nøle med å kontakte din jordmor.

Lurer du på hvordan dette påvirker polikliniske timer på sykehuset, fødselen og barseltiden på sykehuset? Les mer på nettsiden til det sykehuset du har fødeplass:

Ordinær jordmortjeneste

Du som venter barn kan få helseundersøkelser og veiledning. Antallet kontroller vil variere avhengig av dine behov og hvordan svangerskapet utvikler seg.

Jordmortjenesten skal bidra til å sikre at svangerskap og fødsel forløper på en naturlig måte og at helsen til både mor og barn blir best mulig ivaretatt.

Jordmor samarbeider gjerne med lege slik at du som er gravid får en best mulig oppfølging.

Margaret Skavern

Helsestasjonen

Rådhusvegen 39
2770 Jaren
94 13 58 29 
Telefontid 8.30–13.00

Gunn Haug Staksrud