Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jordmortjenesten

Jordmortjenesten tilbyr svangerskapskontroll for å bidra til god helse under graviditet. 

Informasjon om å være gravid i koronatider

Det er foreløpig lite som tyder på at gravide, barn og unge er særlig utsatt for alvorlig koronavirussykdom, skriver Folkehelseinstituttet. Om koronaviruset kan smitte fra mor til barn før, under eller etter fødsel er usikkert. Viruset smitter først og fremst ved dråpe- og kontaktsmitte. Smitten ser ikke ut til å gå over morkaken og vil ikke påvirke det ufødte barnet. Råd for å forebygge smitte hos gravide er de samme som for befolkningen for øvrig: god håndhygiene og begrense kontakt med andre utenom familien.

Oppfølgingen av gravide påvirkes og mange vil oppleve å få flyttet timen sin, eller blir ringt til i stedet for. Vi vil råde gravide til å fokusere på gleden over det nye livet som skal komme til verden. Er du engstelig, skal du ikke nøle med å kontakte din jordmor.

Lurer du på hvordan dette påvirker polikliniske timer på sykehuset, fødselen og barseltiden på sykehuset? Les mer på nettsiden til det sykehuset du har fødeplass:

Ordinær jordmortjeneste

Du som venter barn kan få helseundersøkelser og veiledning. Antallet kontroller vil variere avhengig av dine behov og hvordan svangerskapet utvikler seg.

Jordmortjenesten skal bidra til å sikre at svangerskap og fødsel forløper på en naturlig måte og at helsen til både mor og barn blir best mulig ivaretatt.

Jordmor samarbeider gjerne med lege slik at du som er gravid får en best mulig oppfølging.

Helsestasjon
Rådhusvegen 39
2770 Jaren
Tlf: 941 35 829
Telefontid  mellom 8.30–13.00

Margaret Skavern
jordmor
margaret.skavern@gran.kommune.no

Gunn Haug Staksrud
jordmor
gunn.haug.staksrud@gran.kommune.no

Jorun Endresen Haukeli
enhetsleder