Er du 18 år eller eldre, kan du få tilgang til meråpent bibliotek. Ta kontakt med en av bibliotekets medarbeidere i vanlig åpningstid for å registrere deg som bruker. Da vil du få tilgang til biblioteket hver dag mellom klokka 09.00 og 21.00.

Utenfor bibliotekets vanlige åpningstid, er biblioteket selvbetjent. 

Slik bruker du meråpent bibliotek

Når du er registrert som bruker, får du tilgang til biblioteket ved å skanne lånekortet ved inngangsdøra til meråpent bibliotek (dør rundt hjørnet for hovedinngangen). Tast din PIN-kode for å låse opp døra. Deretter kan du gå inn i biblioteket.

Når biblioteket er meråpent kan du låne og levere bøker, tidsskrifter og dvd-er. Da bruker du våre selvbetjente automater. Du kan også

  • hente reserverte bøker
  • sitte i biblioteket og lese eller studere
  • lese aviser
  • bruke pc og trådløst nett 

Du kan også ta med familien for en koselig tur på biblioteket. Voksne kan ta med seg barn inn i biblioteket, men det er ikke lov å la barn være i biblioteket alene.

Det er ditt ansvar at ikke andre går inn i biblioteket når du går inn eller ut. Sjekk at døra går igjen før du forlater området. 

Åpning av meråpent bibliotek i Brandbu mars 2022.

Ordfører Randi Eek Thorsen erklærte biblioteket i Brandbu for meråpent ved å klippe den røde snoren.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune

Offisiell åpning 21. mars

Mandag 21. mars klokka 12.00 var det offisiell åpning av tilbudet meråpent bibliotek. Da var ordfører Randi Eek Thorsen til stede for å gratulere med dagen og erklære biblioteket for meråpent. 

– Gratulerer med et mer tilgjengelig bibliotektilbud. Biblioteket er et viktig samlingspunkt og en kilde til kunnskap. Meråpent bibliotek er et suverent tilbud og det blir spennende å høre hvordan dette blir mottatt, sa ordføreren i sin tale.

Hun la til at erfaringen fra andre kommuner, er at meråpent bibliotek er et tilbud som fungerer godt.

– Ordningen er basert på tillit, men vi vet at folk i bygda er glad i biblioteket sitt. Jeg tror dette tilbudet vil gjøre at biblioteket blir enda mer besøkt.

Fungerende biblioteksjef, Stine Andrea Heggen, var også til stede under åpningen og fortalte at dette er noe hun har gledet seg til.

– Endelig er dagen kommet. Biblioteket i Brandbu er det første meråpne biblioteket på Hadeland. For innbyggerne tror jeg dette er udelt positivt.

Unntak

Meråpent bibliotek vil ikke være tilgjengelig i påskeferie, juleferie og deler av sommerferien. Vi holder stengt unntaksvis ved arrangementer og lignende.

Tilbudet kan måtte holde stengt uten forvarsel. 

Åpning av meråpent bibliotek i Brandbu mars 2022.

Ordfører Randi Eek Thorsen erklærte biblioteket i Brandbu for meråpent ved å klippe den røde snoren.Kred.: Kine Vik-Erstad/Gran kommune© Gran kommuneFoto: Kine Therese Vik-Erstad / Gran kommune