Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 27. jan. 2022 kl. 09:34

Informasjon om korona

Les mer

Informasjon om korona

Mistenker du at du er smittet med koronavirus? Bestill time for test på nett eller ring koronatelefonen 91 11 05 80 klokka 10.00–17.00 for å bestille time for koronatest. Det er ikke drop in – du må bestille time på forhånd. 

Trenger du annen legehjelp på kveldstid, ring legevaktens vanlige telefonnummer 116 117. For akutt hjelp, ring 113.

Status i Gran kommune 24.01.2022

Her finner du lokale nyheter om koronasituasjonen!

Status for smittesituasjonen

I uke 3 fikk vi i Gran 178 nye smittetilfeller av covid-19, mot 118 nye uka før. Mandag 24. janaur er 124 personer i isolasjon og 168 personer er i smittekarantene. Vi har smitte i flere skoler og barnehager i kommunen, men ved de fleste stedene handler det om enkelttilfeller og ikke utbrudd.

En eldre person som ble innlagt på et av kommunens helse- og omsorgssentre med covid-19, døde denne uka. Dette er det sjette dødsfallet som følge av covid-19 i Gran kommune i løpet av pandemien. Avdøde hadde alvorlig underliggende sykdom.

Smittetallene forventes å stige ytterligere i løpet av uke 4.

Tallene nedenfor oppdateres hver mandag.
Vi teller kun personer som har folkeregistrert adresse i Gran kommune, eller som oppholder seg her. 

 • Totalt testede personer ved teststasjonen: 32 464
 • Antall personer bekreftet smittet og isolert nå: 124
 • Antall nærkontakter i karantene: 168
 • Antall personer i innreisekarantene: 17
 • Antall personer som har fått påvist smitte med covid-19 i Gran siden mars 2020: 948
 • Antall friskmeldte: 818
 • Antall dødsfall: 6

Testing

I Gran kommune foregår koronatesting hos Lunner og Gran legevakt, i nødetatsbygget. Adressen er Morstadvegen 37, 2750 Gran. Bestill koronatest på nett. Du kan bestille til neste dag og ei uke fram i tid. 

 • Nærkontakter til en smittet bør teste seg. 
 • Alle med nye luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, bør teste seg. Dette gjelder både uvaksinerte og vaksinerte.
 • Skal du på en fritidsreise til utlandet og må teste deg før avreise, må du bestille testing hos en privat aktør. Flere aktører tilbyr slik testing, for eksempel Volvat og Dr.Dropin. Du kan finne flere alternativer ved å søke på internett. Mange reiseselskaper gir også informasjon om aktuelle aktører.

Ønsker du å få varsel til din mobiltelefon når prøvesvaret ditt er klart?

Les om hvordan du kan SMS-varsling om at prøvesvaret er klart, på Folkehelseinstituttets nettsider.

Avbestilling av koronatest

For å avbestille en time du har bestilt, ring vår koronatelefon 91 11 05 80 (tastevalg én). Telefonen er åpen klokka 10.00–17.00. 

Selvtest

Hvem kan få gratis selvtest (hurtigtest) av kommunen?
 • personer med symptomer på koronavirus
 • nærkontakter av en smittet
 • andre som skal testes etter smittevernfaglig vurdering, for eksempel personer med kritiske samfunnsfunksjoner

Her kan du hente selvtester

Du kan hente selvtester på Gran rådhus mandag–fredag mellom klokka 10.00 og 14.00.
Du som bor i Bjoneroa kan hente selvtester hos Bjoneroa eldresenter. Ring telefonnummer 46 95 39 29 for å avtale henting (mellom klokka 06.30 og 23.00).

Når skoleklasser eller avdelinger i barnehager skal testes hjemme, blir det levert ut tester i skolen eller barnehagen.

 
Hvis du tester positivt på selvtest skal du
 • bestille time for PCR-test på legevaktens teststasjon, på nett her, eller ved å ringe legevaktens teststasjon på telefon 91 11 05 80 (tastevalg én) mandag–fredag klokka 10.00–17.00. Har du fått tre doser med koronavaksine eller fått to vaksinedoser i tillegg til å ha gjennomgått korona i løpet av de siste tre månedene? Da trenger du ikke å bestille time for PCR-test for å få bekreftet svaret på selvtesten/hurtigtesten.
 • informere oss i kommunen om dette. Det gjør du ved å registrere at du har testet positivt via "Min side" på nett. Du logger deg inn med BankID. Du kan registrere positiv test for deg selv og for dine barn. Hvis du ikke kan registrere på nett, kan du ringe oss i stedet. Ring kommunens koronatelefon på telefon 91 11 05 80, tastevalg fire mandag–fredag klokka 10.00–12.00 eller tastevalg én lørdag–søndag klokka 10.00–17.00. 

Når gir ikke kommunen ut gratis selvtester?
For eksempel ved rutinemessig testing i regi av arbeidsgivere for testing av egne ansatte, av organisasjoner eller fra arrangører som ønsker testing til arrangementer.

Hvis du ikke er i en prioritert gruppe, men likevel ønsker å teste deg, kan du kjøpe selvtester på apotek og i enkelte butikker. Da må du betale for testen selv.  Se veiledning på helsenorge.no for bruk og kjøp av selvtest.

Praktisk informasjon om selvtestene
Selvtestene som leveres er fra Roche (produsert av SD Biosensor) og Siemens. Se informasjonsmateriell for selvtest fra:

Regler for isolasjon

Har du testet positivt på en koronatest? Da må du i isolasjon. Hvilke regler som gjelder for deg som må i isolasjon, finner du her.

Fram til nå har smittesporingsteamet i kommunen ringt alle som har testet positivt for koronavirus. Nå har vi mange flere smittede enn tidligere i kommunen vår og har ikke lenger mulighet til å ringe alle. Det betyr at du nå vil få en SMS fra oss hvis du blir smittet og må i isolasjon. I denne SMS-en er det en lenke til vår nettside med informasjon om isolasjon.

Vi ringer deg som er over 70 år og informerer om reglene for isolasjon.

Smittesporing

Er du smittet med koronavirus, må du selv informere dine nære nærkontakter om dette. Dette er for eksempel de du bor sammen med og andre tilsvarende nær, som kjæreste og overnattingsgjester. Du finner viktig informasjon til nærkontakter her.

Du kan registrere din nære nærkontakter på nett, via Min side (logg inn med ID-porten). 

Informasjon til deg som jobber i annen kommune og må kontakte smittesporingsteamet i Gran

Smitteteam og kommuneoverleger i andre kommuner kan nå smittesporingsteamet i Gran på koronatelefonen 91 11 05 80. Her får du flere tastevalg. For å komme til smittesporingsteamet, gjør tastevalg nummer fire. Tastevalget skal ikke brukes av privatpersoner. 

Telefonen er åpen mandag–fredag klokka 10.00–12.00.

 

Koronavaksinasjon

Tiltak for helse og omsorg

Her er en oversikt over andre tiltak i våre helse- og omsorgstjenester:

Helse og omsorgssentrene

 • Alle besøk ved Marka og Skjervum helse- og omsorgssentre må være planlagt og avtalt på forhånd. Ordningen er utarbeidet med utgangspunkt i Folkehelseinstituttets smittevernråd. Les om besøksordningen for helse- og omsorgssentrene våre her!
 • Dagsentrene på både Marka og Skjervum er åpne. Vi har samme åpningstider som tidligere, men må redusere antallet personer som kan komme per dag, for å overholde smittevernregler.

Hjertebo aktivitetssenter

 • Hjertebo aktivitetssenter holder inntil videre åpent hver dag i åpningstiden, men med noe redusert kapasitet.
 • De ansatte ved aktivitetssenteret er i dialog med de som bruker tilbudet, og deres pårørende.
 • All bruk av aktivitetssenteret skjer etter avtale i denne perioden. Ta derfor kontakt før du kommer, på telefon 46 84 90 24.
   

Helsestasjonen

 • Tilbudet på helsestasjonen 0–5 år endres på grunn av restriksjoner knyttet til koronaviruset.
 • Vi ønsker ikke at søsken blir med på konsultasjonen. På grunn av anbefaling om avstand mellom hverandre, anbefaler vi at kun én voksen følger barnet.
 • Hvis barnet ditt eller noen i samme husholdning har symptomer på luftveisinfeksjon, som hoste/nysing, snørr, feber, skal du ikke komme til avtalt time.
 • «Drop-in»-tilbudet på onsdager utgår fram til annen beskjed gis. Ring hvis du/dere har behov for time, så avtaler vi tidspunkt.
 • Gruppekonsultasjoner utgår.
 • Har du spørsmål til helsestasjonen? Ta kontakt med oss på telefon 94 13 58 29 (dagtid).
   

Psykisk helse- og rustjeneste

 • Dagsenteret på Haugsbakken er åpent – i samråd med kommuneoverlegen. Les mer her!
 • Innbyggere som benytter seg av tilbud gjennom psykisk helse- rustjeneste, eller har behov for hjelp med psykisk helse eller rus, kan ta kontakt med tjenesten på vanlig måte. Du finner mer informasjon her. 
   

Hjemmetjenesten

 • På grunn av korona-pandemien har vi satt i gang tiltak i hjemmetjenesten for å forebygge smitte, og sikre at vi har tilstrekkelig bemanning for å behandle alle som mottar tjenester fra oss.
 • Endringene innebærer at det i en periode kan skje at helsehjelp som ikke er absolutt nødvendig må reduseres eller avlyses. Det samme gjelder praktisk bistand. Alle som blir direkte berørt av disse endringene vil bli informert om det gjennom både brev og telefon. Vi forsikrer at hver innbygger som mottar tjenester fra oss fremdeles vil få et forsvarlig tilbud. 
   

Den kommunale ergo- og fysioterapitjenesten

Den kommunale ergo- og fysioterapitjenesten driver tilnærmet som før koronapandemien. Vi arbeider fortsatt med noe ekstra smittevern.

Har du avtale med en av våre terapeuter eller hjelpemiddelteknikere? Ta kontakt med oss hvis du svarer ja på ett eller flere av følgende spørsmål:

 • Har du eller noen i din husstand feber og/eller luftveissymptomer (hoste, nysing, sår hals, pustebesvær og/eller mistet luktesans)?
 • Har du testet positivt på covid- 19?
 • Er du eller noen i din husstand i isolasjon eller nærkontakt med bekreftet tilfelle av covid-19 i løpet av de siste 14 dagene?

De fysikalske instituttene er også tilbake til en mer normalisert hverdag. De følger de samme smitteverntiltak som kommunale terapeuter. 

Mer informasjon

Vi i Gran kommune oppfordrer alle innbyggere til å følge råd fra nasjonale helsemyndigheter. Du finner mye nyttig informasjon om råd og tiltak knyttet til korona-pandemien på følgende nettsider:

Information about coronavirus in other languages

Do you think you might have Covid-19? Please isolate yourself from other people and book a test online on our website. You can also call the corona-phone 91 11 05 80 between 08.00 AM and 09.00 PM to book a test.  We test at the emergency room in Gran. We do not offer drop in, you will have to book an appointment in advance.

Folkehelseinstituttet

Helsenorge

Regjeringen

Utdanningsdirektoratet