Trening ble redningen

Da Sverre Petter havnet i rullestol fikk han ny hverdag. En hverdag som krevet noe helt annet av han. Kroppen ville ikke fungere som før, og for han ble fysioterapi redningen. 

– Hvor hadde du vært i dag om du ikke hadde hatt fysioterapi? 

– Da hadde jeg nok ligget under torva på Moen kirke. Det har hjulpet meg stort, fra å trenge hjelp fra tre personer til å komme meg ut av sengen om morgenen til å kunne gjøre det helt alene. 

Han trener tre ganger i uken med fysioterapeut. En gang i uken kommer Marianne Heggen til han for trening hjemme. Han har det siste halvåret begynt å reise ut til institutt to ganger i uken for fysioterapi hos Marthe Dorothea Stenersen ved HIFT. I tillegg benytter han treningsappen som egentrening mellom oppfølgingene med fysioterapeut. 

Marianne forteller at samarbeidet mellom kommunale fysioterapeuter og fysioterapeuter med kommunalt driftstilskudd er viktig når man komme litt ut i et rehabiliteringsforløp. Det å reise ut av hjemmet for fysioterapi kan være et viktig ledd i å normalisere hverdagen.

Sverre Petter Pehrson trener med øvelser han har fått fra fysioterapeut Marianne Heggen.

Følges opp i appen

Sverre Petter trenger mye gjennom appen, og når han gjør det kan også fysioterapeuten følge med på fremgangen hans. Appen fører statistikk som er veldig behjelpelig for Marianne. 

– Jeg kan gå tilbake å se hva han har trent, og han kan også gi oss tilbakemelding i appen om det var en øvelse han ikke likte eller ikke fikk til. På den måten kan vi lære hva som fungerer og ikke. 

Sverre Petter var litt veldig ivrig med treningene sine i desember, og dermed pådro han seg en belastningsskade. Da fikk han treningsforbud i januar. 

Siden han startet å bruke appen har Sverre Petter hatt 300 treningsøkter. I øvelsene han gjør kan han også bruke ting han har hjemme, som vannflasker, strikker og sin egen kropp som belastning. 

Han syns appen er veldig lett å bruke, og han syns det er gøy selv å kunne lete gjennom etter andre øvelser, utenom de han har fått i programmet fra Marianne. 

Sverre Petter Pehrson bruker ExorLive Go appen hver dag.

ExorLive Go

I appen er det både en publikumsløsning og en terapeutløsning. Det vil si at i publikumsløsningen kan hvem som helst gå inn å bruke forskjellige øvelser. Terapeutløsningen brukes av de som har fått en treningsprogram av en fysio- eller ergoterapeut i kommunen. Sverre Petter har tilgang til begge, men det er programmet han har fått fra fysioterapeut Marianne som er best tilpasset for han. 

– Det er en veldig enkel og fin app som jeg syns det er lett å finne frem på. Jeg bruker appen mye, og jeg prøver også å gi tilbakemelding i appen om det er noe jeg ikke syns fungerte godt for meg, forteller han. 

Har du funksjonsnedsettelser må du samarbeide med en fysioterapeut om du skal bruke appen. Marianne anbefaler alle i kommunen til å holde seg i gang og å bruke appen. 

Du kan lese er om “ExorLive Go” appen vår på nettsiden vår her.

Sverre Petter Pehrson trener med øvelser han har fått fra fysioterapeut Marianne Heggen.