Hopp til hovedinnholdet på siden
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl. 11:12

Informasjon om koronavirus

Les mer

Om nettsiden - informasjonskapsler

For deg som bruker Gran kommune sin nettside er det noen ting som er greit å vite. Dette gjelder blant annet bruk av informasjonskapsler.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom deg og www.gran.kommune.no hver gang du ser på en av sidene våre. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke til å identifisere deg som person.

Informasjonskapsler når du bruker Gran kommunes nettside

Navn: nmstat
Varighet: 1000 dager
Denne informasjonskapselen samler informasjon om brukerens besøk på nettsiden. For eksempel statistikk om når brukeren sist besøkte siden.
Denne informasjonen blir igjen brukt for å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden. Informasjonskapselen inneholder en tilfeldig generert ID som brukes til å gjenkjenne nettleseren når en bruker besøker en side. Informasjonskapselen inneholder ingen personlig informasjon og brukes kun til statistikk på bruk av siden.

Navn: Siteimprove
Varighet: Slettes etter hvert besøk
Denne informasjonskapselen brukes kun til å samle informasjon om hvilke sider en bruker besøker på nettsiden. Denne informasjonen brukes vanligvis for å korte ned på brukerreisen, og hjelper brukeren til å finne informasjon raskere.

Spørreundersøkelser

I perioder kan vi gjennomføre valgfrie spørreundersøkelser for besøkere på nettstedet. For å forhindre at du blir spurt flere ganger om å delta i samme spørreundersøkelse, lagrer vi informasjon om dette i en informasjonskapsel. Informasjonen lagres i dagene den enkelte undersøkelsen varer.

Søk

Vi lagrer informasjon om søkeord og valg du benytter i søkefunksjonen på www.gran.kommune.no. Vi bruker informasjonen til å bedre innhold og navigasjon for brukere av nettsidene. Bruksmønster og statistikk fra søk kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, som for eksempel IP-adresse. 

Dette nettstedet bruker Siteimprove

Siteimprove Analytics er en tjeneste for webanalyse som blir levert av Siteimprove GmbH. 

Siteimprove Analytics bruker informasjonskapsler, som er tekstfiler som plasseres på din datamaskin, for å hjelpe nettstedet å analysere hvordan besøkende bruker nettstedet.
Informasjonen som genereres av informasjonskapslene om din bruk av nettstedet (inkludert IP-adresse) vil bli overført til og lagret av Siteimprove på servere i Danmark. Siteimprove vil bruke denne informasjonen for å vurdere din bruk av nettsiden og lage rapporter til nettstedet om aktiviteten på nettstedet.

Siteimprove vil ikke overføre denne informasjonen til tredjeparter. Du kan avvise bruken av cookies ved å velge de riktige innstillingene på nettleseren din, men vær oppmerksom på at hvis du gjør dette, vil du kanskje ikke kunne bruke alle funksjonene på dette nettstedet. Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du til behandling av data om deg, med det formålet som er beskrevet ovenfor.

Siteimprove Analytics er en videreutvikling av Google Analytics. Vi bruker IP maskering som gjør at din private ip adresse skjules for Google.

Sosiale medier

Gran kommunes nettsted benytter ikke Facebook Social Plugins, men lenker direkte til tjenestene til Facebook. Vi deler ikke dine søkebegrep eller surfevaner på Gran kommunes websider med Facebook.

Hva om du ikke vil tillate bruk av informasjonskapsler?

Dersom du ikke ønsker å akseptere Gran kommunes bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. Det er for eksempel mulig å be nettleseren gi beskjed hver gang informasjonskapsler (cookies) blir sendt fra nettstedet du besøker. Du kan også velge å stoppe alle informasjonskapsler som sendes nettleseren din. Mer informasjon om fremgangsmåten bør være tilgjengelig i Hjelp-funksjonen i din nettleser.

Vi gjør oppmerksom på at endring av innstillingene for informasjonskapsler kan medføre at www.gran.kommune.no ikke vil fungere optimalt.

Større skrift på nettsidene?

Hvis du synes skriften er for liten, kan du trykke tastene "ctrl" og "+" (samtidig) for å "zoome inn" på nettsiden. For å gå tilbake til normalvisning trykk "ctrl" og "0".

Redaktøransvar

Rådmann Lars Ole Saugnes har det overordnede redaktøransvaret for kommunens nettsider.

Ansvaret for drift og utvikling har informasjonssjef Kirsten Jåvold Hagen. 

Kirsten Jåvold Hagen

kommunikasjonssjef
kirsten.javold.hagen@gran.kommune.no
45 86 70 44

Kine Vik-Erstad

kommunikasjonsrådgiver
ktve@gran.kommune.no
45 29 56 25