Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Jade-Linnea-spiller-med-VR

Realfagscamp på Brandbu ungdomsskole

Denne uka er 27 ungdommer på realfagscamp på Brandbu ungdomsskole. Campen er et direkte svar på kommunestyrets ønske om at ungdommene i Gran skal ha et gratis, frivillig tilbud om sommerskole. I et samarbeid mellom egne lærerkrefter, firmaet Making View fra Hamar, samt to matte- og naturfagsstudenter har elevene en spennende oppladning til et nytt skoleår.

Hjemmetjenesten-i-sommer

Hjemmetjenesten er alltid på vei

Sommeren er tid for ferieavvikling. Mens mange andre tjenester i kommunen går for «halv maskin», må hjemmetjenesten legge en kabal som sikrer at alle får de besøkene og den tjenesten de skal ha.

Marka-barnehage

Stort vedlikeholdsprosjekt i Marka barnehage

Marka barnehage sto ferdig i 1991, og var den første kommunale barnehagen som ble bygget i Gran kommune. Det nærmer seg 30 år, og i sommer var det tid for en skikkelig oppgradering.

Bil som har kjørt inn på Randsfjordferga.

Fergeleiene på Horn og Tangen skal utbedres – du kan komme med innspill

Fra sommeren 2021 skal Randsfjorden få ny, elektrisk ferge. Før dette må fergeleiene på Horn og Tangen utbedres for bedre trafikksikkerhet, og for å tilpasses den nye ferga. Nå kan du komme med dine innspill til planarbeidet. Du kan også komme på åpent møte om prosjektet 22. august klokka 18.00.

Gro-eDialog

Send sikkert til Gran kommune med e-Dialog

Nå tar Gran kommune i bruk eDialog. Med denne tjenesten kan du trygt sende brev og dokumenter selv om de inneholder sensitiv informasjon. Gro Aaserud Johannessen i Gran kommune er glad for å melde at de nå kan tilby et sikkert alternativ til e-post. 

Rundkjøring og parkeringsplass foran Moen skole.

Bussholdeplassen ved Moen skole skal bygges om og bli bedre

Flere av elevene ved Moen skole får buss fra høsten av. Det er fordi Movegen nå er kategoristert som farlig skoleveg. For å håndtere flere busser, skal Gran kommune nå starte arbeidet med å utbedre bussholdeplass, rundkjøring og parkeringsplass ved skolen.

Dame foran en mindre brann- og redningsbil.

Hyggelig omtale til Lunner-Gran brann og redning

Norsk brannvernforening gir ut eget fagblad, kalt Brann & Sikkerhet. Nå har prosjektet i Lunner-Gran brann og redning «Et trygt hjem for alle» fått positiv omtale i bladet.

Tre personer, to menn og ei dame, foran Gran rådhus.

Byggesak behandler søknader raskere enn før

I gjennomsnitt bruker avdelingen for byggesak i Gran kommune 8, 2 dager på å behandle en sak som har tolv ukers behandlingsfrist. Det viser tallene for første kvartal i 2019. Til sammenligning brukte avdelingen i gjennomsnitt 5,4 uker på samme typen saker i 2017.

Gå til nyhetsarkiv >